Greg Van Avermaet meest vermelde Olympiër in Belgische media

Greg Van Avermaet meest vermelde Olympiër in Belgische media

Gouden medaillewinnaar Van Avermaet kon in de periode 1 januari – 13 december 2016 rekenen op 20.136 vermeldingen, waarvan ongeveer 80 procent (16.192 vermeldingen) online. Hij kende twee piekmomenten. Van Avermaet was op 6 juli niet weg te denken uit de media toen hij na ritwinst de Gele Trui pakte in de Ronde van Frankrijk. Exact een maand later praatte iedereen over zijn gouden medaille tijdens de Olympische Spelen.

David Goffin

David Goffin

De tweede plaats gaat naar David Goffin. De tennisser werd dit jaar 19.851 keer vermeld, waarvan 3.341 keer in printmedia. Zijn deelname aan de Olympische Spelen was echter geen hoogtepunt wat media-aandacht betreft. Goffin haalde de achtste finales in Rio maar ging daaarin onderuit. Zijn piekmomenten in de Belgische media lagen tijdens Roland Garros, waarin hij de kwartfinales haalde, en tijdens de European Open eind oktober. Daar miste Goffin twee matchballen en zag zo een plaats in de finale aan zich voorbijgaan.

Nafi Thiam

Nafi Thiam

Zevenkampster Nafissatou Thiam werd dit jaar 11.647 keer vermeld. Onlangs mocht zij de Nationale Trofee voor Sportverdienste in ontvangst nemen. Haar piekmoment was, hoe kan het ook anders, de finaledag van de Olympische zevenkamp op 14 augustus. Thiam won vrij onverwacht de gouden medaille, waardoor ze niet meer was weg te slaan uit de media. Een tweede piekmoment kwam er tijdens de Memorial Ivo Van Damme waar alle medaillewinnaars uit Rio in de bloemen werden gezet.

 

De top tien van meest besproken Olympiërs in Belgische media wordt vervolledigd door zwemmer Pieter Timmers, tennisster Kirsten Flipkens, wielrenster Jolien D'Hoore, wielrenner Philippe Gilbert, tennisster Yanina Wickmayer , golfspeler Thomas Pieters en judoka Dirk Van Tichelt.