Gratis parkeren bij nog geen 12% van ziekenhuizen

Gratis parkeren bij nog geen 12% van ziekenhuizen

Bij het Clinique Saint-Joseph hospitaal in Luik betaal je het meeste geld voor het eerste uur parkeren: €5. Hier kun je wel de hele dag voor parkeren. Het hoogste dagtarief wordt bij het Edith Cavell Ziekenhuis (€48) en Grand Hôpital de Charleroi (€36) gerekend. Bij slechts tien ziekenhuizen is parkeren volledig gratis. En van de in totaal 84 onderzochte ziekenhuizen kun je er bij twee zelfs helemaal niet parkeren.

Per provincie

Als er wordt gekeken naar de verschillende provincies scoren de ziekenhuizen in Henegouwen en Luik gemiddeld het beste. Daar zijn de parkeertarieven goed betaalbaar. Parkeren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is daarentegen erg duur. De verschillen tussen openbare en private ziekenhuizen vallen mee. Er is ook goed nieuws, in vergelijking met Nederland parkeer je in België relatief goedkoop.

Lees ook

In sommige gevallen kun je besparen op de parkeerkosten. Vraag bijvoorbeeld naar een kortingsregeling voor patiënten. Of zoek een gratis parking in de buurt van het ziekenhuis. Tot slot, raak je ticket vooral niet kwijt, dan komen er namelijk extra kosten bij.