Gezond en veganistisch met FLAVR

Gezond en veganistisch met FLAVR

Zondigen met vettige hamburgers en diepvriesmaaltijden is niet aan jou besteed? FLAVR biedt soelaas. Via smakelijke foto's op de website bestel je een gerecht bij een chef uit de buurt. Die haalt voor jou zijn culinaire talenten boven en nadien haal je de maaltijd af bij de chef thuis. Bij FLAVR is de versheid verzekerd.

Vijfsterrenchefs

FLAVR heeft al meer dan 8.000 maaltijden verkocht. Moos Tits en Alexander Van Laer richtten de foodsharingcommunity nog geen jaar geleden op in Antwerpen, maar ondertussen zijn ze uitgebreid over heel Vlaanderen en kan iedereen zich aanmelden als chef. Bij FLAVR vind je dus voldoende afwisseling als je gezond wilt eten. Je kan ook je favoriete chefs een complimentje geven door een recensie te schrijven op de site en sterren toe te kennen. Zo ontdek je meteen of andere foodlovers tevreden zijn over een hobbykok die jij wil uitproberen.

Veganistische kost

Yentl uit Antwerpen is één van de hobbychefs die jouw bord vult met een gezonde maaltijd. Ze kookt regelmatig voor FLAVR en doet dat altijd veganistisch. "Als ik kook, is het veganistisch. Ik at al langer vegetarisch. Twee jaar geleden hebben mijn vriend en ik een persoonlijke vegan challenge gehouden en een maand veganistisch gegeten. Sindsdien ben ik hooked."

Veganistisch koken is echter niet zo eenvoudig:  "Sinds ik veganistisch kook heb ik gemerkt wat voor zoektocht het is om écht veganistisch te koken: je moet alles controleren: ingrediënten, E-nummers en zelfs hulpstoffen. Zo is bijvoorbeeld niet alle groentebouillon veganistisch, en ook niet elke wijn."

Met haar veganistische levensstijl wil Yentl dier, mens en planeet sparen: "Vlees bevat vandaag de dag talloze hormonen en antibiotica, god weet wat dat met je lijf doet! En de druk op de planeet om dieren steeds sneller vet te mesten is ook niet min."

Veganistisch zonder zorgen

Yentl kookt voor FLAVR om mensen te laten proeven van de veganistische keuken: "Er zijn nog niet zo veel restaurants waar je veganistisch kan eten. Daarom wil ik graag een 100% plantaardige optie bieden om leken te laten kennismaken, en natuurlijk voor de veganist of vegetariër die ook eens gewoon de voeten onder tafel wil schuiven."

De gerechten van Yentl oogsten veel succes: "Voorlopig heb ik enkel positieve reacties gekregen. Ik maak zowel eigen verzinsels als klassiekers in een veganistisch kleedje. Mijn laatste 'verzonnen' gerechtje was een gevulde pasta met spinazie, met pompoencrème, balsamicotomaatjes en courgettecanneloni met cashewricotta. Daar was ik wel tevreden over. Volgende week heb ik dan weer een klassieker op het menu staan: linzenmoussaka." En Yentl is nog lang niet uitgekookt: "Er staan nog heel wat gerechtjes op het to-dolijstje: vegan stoofvlees, tortilla zonder ei, polentapizza met huisgemaakte 'kaas'... Dat is nog zo'n project: het beste recept voor vegan kaas vinden. Hopelijk komt dit snel op mijn menu!"

Ontdek Yentl's kookunsten zelf op haar profiel.

Honger gekregen? Bestel vandaag nog op flavr.be en krijg met de code METROFLAVR 6 euro korting op je eerste maaltijd!