Experimenteer met low key fotografie

Experimenteer met low key fotografie

Extra sfeer

Een gezellige chocolade fondue bij kaarslicht of de weerkaatsing van lichtjes in het water… Tijdens de herfst kan je een heel andere wereld vastleggen. De hoge contrasten en donkere tinten van low key foto's maken deze beelden mysterieus en spannend. Let wel: een low key foto is niet zomaar een onderbelicht beeld!

Low light

Fotograferen bij weinig licht is zelfs voor professionals hard werken. En de meeste smartphones werken niet echt optimaal in het donker. De Samsung Galaxy S9 kan dat wel! De geavanceerde Dual Aperture-camera is ontworpen om zich aan te passen aan verschillende lichtomstandigheden, net zoals het menselijk oog dat zou doen. Zo zijn jouw foto's altijd scherp.

Het werk van Belgische fotografe – en dark mood  lover – Sanne De Block werd al met meerdere Fearless Photographers Awards bekroond. Hier zijn enkele van haar tips voor jouw ultieme low-key foto:

  • Gebruik licht uit je omgeving. Maak creatief gebruik van reclameborden, lantaarnpalen, koplampen van een auto of winkeletalages.
  • Vergeet smartphones niet! Op stap met vrienden? Met hun smartphones creëer je leuke lichtpunten.
  • Verhoog de ISO-waarde. ISO is een hulpmiddel om donkere situaties beter in beeld te brengen: hoe hoger de ISO-waarde, hoe meer licht je aanbrengt in je foto. Hier wordt je foto wel korreliger door, maar dit is echter in sommige gevallen juist mooi.
  • Speel met de afwezigheid van licht. Geen licht op je onderwerp, maar wel op de achtergrond? Dan kan je experimenteren met silhouetten!

ga naar www.metrophotochallenge.com