Een roadtrip gepland? In deze landen tank je het goedkoopst

Een roadtrip gepland? In deze landen tank je het goedkoopst

Binnenkort beginnen de schoolvakanties weer. Als je zoals de meeste Belgen met de auto (80%) op vakantie gaat, zal je minimaal zo'n 5 á 6 keer moeten tanken gedurende je vakantie. De hoeveelheid benzine, diesel of LPG verschilt natuurlijk per auto, net als de prijzen in de verschillende landen. Het kan daarom lonen om van tevoren te plannen op welke plekken je onderweg naar je vakantiebestemming zult tanken. Zo ben je in Nederland gemiddeld zo'n 18% duurder uit (EURO95), Frankrijk is dan weer 3% goedkoper maar betaal je echter wel tolgeld.

Oost-en Zuid-Europa het goedkoopste

Van de meest bezochte vakantielanden door Belgen ben je voor Euro95 ongeveer 19% goedkoper uit in Tsjechië (€1,107), Oostenrijk (€1,108) en Luxemburg (€1,118). Een tank van 50 liter kost je dan ongeveer €55, waardoor je al snel €25 bespaart. Van de populaire vakantiebestemmingen moet je voor goedkope Diesel ook in Luxemburg (€0,97) en Tsjechië (€0,99) zijn, het is daar gemiddeld 19% goedkoper dan in België. In Europa is Oekraïne het goedkoopste land om te tanken.

Nederland is op IJsland na momenteel het duurste land om Euro95 te tanken. Opvallend is dat Diesel momenteel in België (€1,29) 3,2% duurder is dan in Nederland (€1,25). Denk er in België ook aan dat het kan lonen om buiten de snelwegen te tanken, je krijgt daar vaak hoge kortingen.

Lees ook