Drie tips om goed om te gaan met een afwijzing

Drie tips om goed om te gaan met een afwijzing

Een goede afwijzing is beter dan een valse belofte

Ja, een afwijzing doet pijn. Het is een deuk in je ego en maakt je onzeker. Maar eigenlijk is het beter om afgewezen te worden dan om nog een hele tijd aan het lijntje te worden gehouden. Zo weet je tenminste waar je staat. Je kan je verdriet verwerken en verdergaan met je leven om iemand te ontmoeten die voor jou gemaakt is.

Heb medelijden met het verlies van de ander

Ben je afgewezen door iemand die je echt oprecht heel graag zag? Dan verlies jij iemand waar je gevoelens voor had - maar het was wél iemand die niets voelde voor jou. Met andere woorden: je verliest iemand die niet (genoeg) om jou gaf. Het verlies van de persoon die jou heeft afgewezen is veel groter. Die verliest namelijk de liefde van iemand die voor hem of haar door het vuur zou gaan. Jouw verlies (onverschilligheid) is kleiner dan wat je beminde verloor (ware liefde).

Afwijzing is een stap in de richting naar beter

Als je ervan overtuigd bent dat jij gemaakt bent om échte, pure en buitengewone liefde te vinden, dan zal je die vinden. En het feit dat het nu niet gelukt is, wil alleen maar zeggen dat je nog niet op je bestemming bent aangekomen. Dat er dus iemand op je wacht die nog beter bij jou past, die nog meer voor jou gemaakt is dan de persoon die je heeft afgewezen.

Hoe je naar een afwijzing kijkt, bepaalt hoe goed je ermee om kan. Maar dat geldt ook voor het zetten van een eerste stap en het maken van avances, of voor het kiezen van een potentiële partner. Wil je hier ook graag meer over weten? Tips en advies vind je op www.rendez-vous.be