Dit zijn de goedkoopste formule 1-races om te bezoeken

Dit zijn de goedkoopste formule 1-races om te bezoeken

Besparingsplatform Flipit zocht uit wat de ticketprijzen van de verschillende races zijn en welke races het goedkoopst zijn om te bezoeken in 2017.

Iedere racefanaat wil natuurlijk een formule 1-race bezoeken. Voor Belgen is de grote prijs van België natuurlijk het goedkoopst om te bezoeken, maar er zijn circuits waar de toegangsprijs lager ligt. In Europa betaal je voor toegangskaarten in 2017 het minst in Hongarije en Oostenrijk. Kaartjes voor het hele weekend kosten daar respectievelijk €99 en €105. Het zal je niet verbazen dat in Europa de Grand Prix van Monaco het duurst is. Daar betaal je namelijk €244 voor een weekend toegang tot de races. Daarnaast is er op vrijdag geen F1 in Monaco (de vrije training vindt plaats op donderdag) en zul je dus een extra hotelovernachting moeten boeken om alles te kunnen zien.

Maleisië

Voor de goedkoopste toegangstickets moet je naar het circuit Sepang in Maleisië. Een toegangsticket voor drie dagen kost je daar slechts €22. China en Japan volgen met prijzen van €42 en €77. Opvallend is dat een toegangskaartje voor de GP van Mexico momenteel het duurst is, daar betaal je namelijk €262 voor een weekend. Dat betekent voor de inwoners van Mexico dat ze zo'n 82% van hun gemiddelde maandelijkse loon uit moeten geven aan een weekend Formule 1. In Japan en Oostenrijk geven ze in verhouding respectievelijk slechts 2,8% en 3,1% van hun maandloon uit aan toegangstickets.

Lees ook

Monaco

In Europa komt een weekend formule 1 dus relatief het voordeligst uit als je in Oostenrijk woont, gevolgd door Italië en Monaco waar de inwoners zo ongeveer 5% van het gemiddeld maandelijkse inkomen uit moeten geven. In Monaco zijn tickets een stuk duurder, maar daar wordt ook veel meer verdiend.

Gemiddeld genomen zijn de toegangstickets 10,2% in prijs toegenomen, terwijl er vorig jaar veel berichten waren over een goedkopere Formule 1 door de Liberty Global overname.

Artikel aangeboden door Flipit België