In deze sterrenrestaurants dineer je het voordeligst

In deze sterrenrestaurants dineer je het voordeligst

Besparingsplatform Flipit inventariseerde daarom bij welke sterrenrestaurants je per gang het minst betaalt en bij welke restaurants met een Michelinster je het goedkoopst een menu kan bestellen.

In een sterrenrestaurant betaal je vaak tussen de €20 en €40 voor een gerecht. In restaurant Hof Ter Hulst (Hulshout) bent je het minst kwijt per gang: €9,71. Het menu bestaat uit 7 gangen, dus je geeft dan in totaal €68 uit. In restaurant Le Pilori (Ecaussinnes) betaal je het minst voor een menu: €36 (3 gangen).

Doordeweeks dineren goedkoper

Dineren in sterrenrestaurants gaat natuurlijk om de beleving. Maar als je budget niet ongelimiteerd is, kan het voordeliger zijn om doordeweeks of tijdens de lunch bij een sterrenrestaurant te eten. Vaak kom je er dan veel voordeliger vanaf dan in het weekend of 's avonds.

De nationale restaurantweek

Vanaf 22 mei kan je bij verschillende restaurants reserveren voor een diner tijdens de nationale restaurantweek. Iedereen krijgt daarmee de mogelijkheid tegen een gereduceerde prijs bij verschillende luxe en sterrenrestaurants te dineren. Voor een menu betaal je dan €29,50. Bij sterrenrestaurants komt daar een supplement bij.

 

Lees ook