De wereld op je bord

De wereld op je bord

Concreet biedt FLAVR een website en app aan waarop je kan kiezen uit tal van gerechten van hobbychefs uit de buurt.  De hobbykok bepaalt de prijs, maar de gerechten liggen gemiddeld tussen 7 en 12 euro. Iets gevonden dat jou doet watertanden? Je bestelt én betaalt online, waarop de hobbykok voor jou achter de potten kruipt. Nadien mag je jouw gerecht bij de hobbychef thuis afhalen op het afgesproken tijdstip.

Nieuwe smaken

Bij FLAVR vind je traditionele gerechten zoals witloof met hesp en kaassaus of gehaktballetjes met puree, maar je kan ook nieuwe smaken ontdekken. Marokkaanse couscous, Japanse sushi en Indische pav bhaji vormen slechts het topje van de ijsberg.

Nieuwe vriendschappen

Nieuwe smaken zorgen voor nieuwe vriendschappen. FLAVR brengt verschillende culturen bij elkaar doordat je de maaltijd bij de chef thuis gaat oppikken. Voor Alexander, medeoprichter van FLAVR, is het contact tussen buren de drijfveer van zijn start-up: “Het verhaal én de persoonlijkheid van de chef zijn minstens even belangrijk als zijn lekker eten. Hoe fijn is het om binnen te springen bij je buren en buiten te komen met een heerlijk, vers diner én een goed verhaal?”

Indische keuken

Amit

Amit komt uit in Indië en verhuisde in 2015 naar Gent omdat zijn vrouw daar aan de universiteit doctoreerde. In Indië was hij actief in HR maar eenmaal in Gent gooide hij zijn carrière helemaal om. Momenteel volgt hij een koksopleiding aan Spermalie in Brugge: “Koken is echt mijn passie. Het brengt mij met allerlei mensen in contact. De taal van lekker eten spreekt iedereen”, lacht Amit.

 

Koken zoals thuis

In juni begon Amit dan ook bij FLAVR te koken om Gent en haar inwoners beter te leren kennen: “Via FLAVR heb ik een paar vrienden gemaakt. Ze bestellen nog geregeld. De reacties zijn altijd positief omdat ik kook zoals thuis in Indië. Mijn gerechten kan je niet vergelijken met die van de Indische restaurants van hier.”

Pudina rijst door Amit

Benieuwd naar wat Amit zoal klaar maakt? Likkebaarden kan op zijn profiel. Amit heeft ook zijn eigen blog. Daar legt hij je haarfijn uit hoe je thuis aan de slag kan. Geen zorgen, Amit kookt helemaal niet zo pikant! ;)

Honger gekregen? Bestel vandaag nog op flavr.be en krijg met de code METROFLAVR 6 euro korting op je eerste maaltijd!