De toekomst van WLAN

De toekomst van WLAN

AVM geeft op het Broadband World Forum in Amsterdam live een eerste demonstratie van de FRITZ!Box met de nieuwste WLAN-standaard AC Wave 2. Deze technologie met de nieuwe Qualcomm-Atheros-chipset in combinatie met een FRITZ!Box biedt smartphones en tablets het beste WLAN.

Gelijktijdige gegevensoverdracht bij meerdere apparaten

De huidige WLAN-standaards, inclusief WLAN AC zijn gebaseerd op single-user MIMO. De apparaten worden na elkaar voorzien van gegevens, waarbij altijd slechts een tijdelijk deel van de netwerkcapaciteit wordt benut. Telkens verzendt en ontvangt slechts één apparaat gegevens en pas daarna is het volgende apparaat aan de beurt. De nieuwe MU-MIMO-technologie verbetert de WLAN-verbindingen, omdat de gegevensoverdracht tussen een FRITZ!Box en meerdere op de FRITZ!Box aangesloten apparaten tegelijkertijd kan plaatsvinden. Bovendien herkent het zogeheten grouping de eigenschappen van het apparaat, bijvoorbeeld of het een stationaire PC of een mobiele tablet betreft en zorgt zo voor een optimale benadering in het WLAN.

Tot driemaal hogere bitrates

AVM laat op de BBWF zien dat door het gebruik van de nieuwe technologie in combinatie met een FRITZ!Box en meerdere clients zoals notebooks en smartphones met telkens een WLAN-AC-client met MU-MIMO-capaciteiten tot driemaal hogere bitrates mogelijk zijn. Bovendien kunnen alle notebooks en smartphones tegelijkertijd gegevens uitwisselen met de FRITZ!Box en zo de prestaties van een WLAN-AC-datastream van 433 MBit/s bruto optimaal benutten. Zo wordt alles uit het beschikbare WLAN-spectrum gehaald en stijgen de bitrates over-all significant.

Ook oudere WLAN-apparaten die zijn ontworpen voor single-user-MIMO, profiteren van de extra vrije zendtijd. AVM presenteert de live-demo op de BBWF van 21 tot 23 oktober 2014 bij de AVM-stand B40 in hal 11.