De spierbundels van Magic Mike XXL

De spierbundels van Magic Mike XXL

Menig mannen- of vrouwenhart ging sneller slaan bij het zien van Magic Mike, een film over het doen en laten van een groep gespierde kerels die regelmatig de kleren van het lijf scheuren. Groot was dan ook de vreugde toen Mike en de zijnen terugkeerden naar de cinema. Matthew McConaughey is misschien niet meer van de partij maar dat kan de pret niet drukken. Nu het vervolg weldra in de winkelrekken ligt, leek het ons een prima moment de heren van Magic Mike XXL nogmaals bloot te leggen.

Channing Tatum – ‘Magic' Mike Lane

Dat Tatum de hoofdrol speelt in Magic Mike is niet verwonderlijk. Het script is immers deels gebaseerd op zijn eigen ervaringen als stripper. Tatum was als tiener al een bijzonder atletische kerel en kon naar de universiteit dankzij een beurs voor zijn talent in American football. De universiteit was echter zijn ding niet en hij ging op zoek naar andere bezigheden. Op 18-jarige leeftijd besloot hij zijn job als dakwerker op te zeggen om te beginnen strippen in een nachtclub.

Dat deed hij ongeveer een jaar, tot een talentenjager hem opmerkte en introduceerde in de modellenwereld. Belangrijke opdrachten kwamen onder andere van Armani en Abercrombie & Fitch. Tatum was bovendien voor het eerst te zien op het scherm als barman in de videoclip She Bangs van Ricky Martin. Tatum liet optekenen dat zijn periode als model enorm belangrijk was, omdat hij toen de kans kreeg om het leven te verkennen. Zo ontdekte hij zijn passie voor acteren.

Sinds zijn filmdebuut in The Mighty Ducks kende zijn carrière onmiddelijk een spectaculaire groei. Zijn doorbrak kwam een jaar later al met de dansfilm Step Up. Sindsdien verscheen hij al in kaskrakers als Jupiter Ascending, G.I. Joe en 21 Jump Street. In 2012 werd hij bovendien verkozen als de ‘Sexiest Man Alive' door het magazine People. Binnenkort is hij onder andere te zien in The Hateful Eight, de nieuwste van Quentin Tarantino.

Joe Manganiello – ‘Big Dick' Richie

Net als Tatum was Manganiello een heuse atleet tijdens zijn schoolcarrière. Zo was hij de kapitein van de schoolploegen in American football, basketbal en volleybal. Een reeks zware blessures zorgde er echter voor dat hij zich toespitste op zijn andere passie: film. Na een tweede deelname aan de toelatingsproeven werd hij toegelaten op de ‘School of Drama' aan de Carnegie Mellon University.

Ondanks dat zijn filmdebuut een kleine rol was in de blockbuster Spiderman, zou het nog een tijd duren voordat zijn acteercarrière echt van de grond kwam. Naast kleine rolletjes in tv-series als CSI, Scrubs, How I Met Your Mother en ER reisde hij de wereld rond als roadie van punkband Goldfinger en maakte hij een korte documentaire over fans van zijn favoriete footballteam . Zijn echte doorbraak kwam in 2010 met de tv-serie True Blood, waarin hij de rol van weerwolf Alcide Herveaux vertolkte. Het leverde hem datzelfde jaar de titel van ‘Sexiest Man Alive' op. In 2011 dingde hij mee naar de rol van Superman voor Man of Steel, maar dankzij zijn drukke schema voor True Blood ging de rol naar Henry Cavill.

Kevin Nash – ‘Tarzan'

Waar Manganiello en Tatum nooit doorbraken als atleet, deed Nash dat wel. Hij was een begenadigd basketbalspeler en speelde voor zijn universiteit tijdens zijn psychologiestudies. Na een zware ruzie met zijn coach en andere opstootjes werd hij echter niet meer toegelaten tot het team. Hij besloot daarop naar Europa te verhuizen, waar hij voor het Duitse Gie?en 46ers speelde. Nadat een zware blessure zijn basketcarrière beëindigde in 1981, werkte hij nog twee jaar voor de militaire politie voordat hij terugkeerde naar de Verenigde Staten. Daar ging hij nog aan de slag aan de band bij Ford en runde hij een stripclub.

In 1990 verscheen hij op televisie als worstelaar, iets wat hij vandaag de dag nog steeds doet. Een jaar later maakt hij zijn debuut als acteur in Teenage Mutant Ninja Turtles II. Sindsdien verschijnt hij af en toe in films of tv-series, waaronder The Longest Yard, Sabrina, the Teenage Witch en John Wick.

Matt Bomer -  Ken

Bomer acteerde al van jongsaf bij zijn lokale theatergezelschap, samen met klasgenoot en tevens toekomstig acteur Lee Pace. Net als Manganiello studeerde hij drama aan de Carnegie Mellon University, waar hij afstudeerde in 2001. Hij verhuisde naar New York en al gauw had hij rollen beet in soap series als All My Children en Guiding Light. Zijn eerste filmrol kwam in 2005 met Flightplan, al snel opgevolgd door The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning. Zijn focus bleef echter een tijdlang televisieseries.

Zo kreeg hij in 2009 de rol van Neal Caffrey, een getalenteerde oplichter die samenwerkt met de FBI in White Collar. Het leverde hem heel wat aandacht op. Dit jaar won hij zelfs de Golden Globe voor Beste Bijrol in The Normal Heart. Daarnaast was hij op Broadway te zien in 8, een toneelstuk over de rechtzaken die het homohuwelijk legaal maakten in Californië. Een onderwerp dat

Bomer na aan het hart ligt, aangezien hij al enkele jaren gelukkig getrouwd is met een man.

Zin om te zien hoe deze spierbundels alles uit de kast halen? Magic Mike XXL is vanaf 18 november verkrijgbaar op blu-ray en dvd.