De ideale gezinswagen voor minder dan 15.000 euro

De ideale gezinswagen voor minder dan 15.000 euro

Jonge gezinnen die aan gezinsuitbreiding denken hebben heel wat kopzorgen. Eentje daarvan is ongetwijfeld de wagen. Je allereerste autootjes is ondertussen een trouwe vriend geworden maar waarschijnlijk is die toch te klein om een gezin comfortabel van A naar B te brengen. Een gezinswagen dringt zich dus op. De kost daarvan hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn. Op de tweedehandsmarkt vind je tal van gezinswagens voor minder dan 15.000 euro en met een recent bouwjaar. Wij sommen er hier vijf op.

  1. Peugeot 5008

De 5008 is een razend populaire monovolume. De wagen met de leeuw ging in 2011 nog aan de haal met de titel van gezinswagen van het jaar volgens de VAB en dat heeft zo zijn redenen. Er is genoeg plaats voor vijf personen en twee uitklapzetels in de ruime laadbak maken een bezetting van zeven passagiers mogelijk. Bovendien wordt de 5008 ook geroemd voor het rijcomfort en –plezier. Zeer geschikt voor grote gezinnen die vaak onderweg zijn.

  1. Skoda Octavia

Skoda brengt de Octavia uit in twee edities, de hatchback en de break. Hier spreken we over de spatieuze break. Met zijn ruime kofferbak, zuinige motor en onderdelen van Volkswagen is de Skoda een degelijke gezinswagen zonder meer. EuroNCAP, het instituut dat crashtests uitvoert, beloonde de Octavia bovendien met vijf sterren en uitstekende scores voor de veiligheid van de inzittenden.

  1. Opel Zafira

Nog een gekende waarde onder de gezinswagens is de Opel Zafira. Deze monovolume van Duitse makelij kan pochen met comfortabele zetels en een aangename wegligging. Dankzij de uitklapbare zetels in de kofferbak kunnen tot zeven personen eenvoudig plaatsnemen in de Zafira. Het stijlvolle uiterlijk van de latere uitvoeringen maken van de Zafira een klassieker.

  1. Honda Jazz

Dat een gezinswagen niet per se een grote monovolume moet zijn, bewijst de Honda Jazz. Deze ruime vijfdeurshatchback wist in 2009 de jury van de VAB te overtuigen voor de titel van beste gezinswagen. De Jazz is iets compacter dan de andere wagens op deze lijst, maar biedt zeker genoeg plaats voor een gezin. Daarbij is deze sympathieke auto een budgetvriendelijke keuze dankzij zijn zachte aankoopprijs.

  1. Renault Scénic

De Scénic is dé trendsetter op het vlak van wagens met een zee van ruimte. Renault bracht deze auto in 1996 op de markt en dat bleek meteen een schot in de roos. Al snel verschenen er een heleboel gelijkaardige auto's, maar de Scénic blijft echter het origineel. Met een modern design en een prima weglegging heeft de Franse automaker ervoor gezorgd dat de Scénic vandaag de dag nog steeds zijn mannetje staat tussen de concurrenten.

 

Zoek je naar een voordelige gezinswagen of een andere tweedehandswagen? Op 2dehands.be staan meer dan 90.000 wagens te koop. Jouw droomoccasie staat er waarschijnlijk op je te wachten!