De goedkoopste Formule 1 bestemmingen in 2018

De goedkoopste Formule 1 bestemmingen in 2018

Kortingscode.nl zochten uit wat de ticketprijzen van de verschillende races zijn en welke race het goedkoopst is om te bezoeken vanuit België.

 Uit het onderzoek komt naar voren dat dit jaar de race in Spa (België) met totale kosten van €161,73 niet eens de goedkoopste is om te bezoeken. Met als ijkpunt Brussel, is het voordeliger om naar Monza (Italië) en Circuit Spielberg in Oostenrijk te rijden, daar komen de kosten respectievelijk uit op €153,22 en €158,83 voor een 3-daags ticket + vervoerskosten. Voor Spa-Franchorchamps betaal je €161,73.

Conclusies:

  • Maleisië kwam vorig jaar als goedkoopst uit het onderzoek. Net die race is geschrapt op de racekalender van 2018.
  • De Formule 1 tickets in China komen dit jaar het goedkoopst uit de bus. Voor de race in Shanghai betaal je voor een 3-daags toegangsticket slechts €69,13.
  • Het duurste ticket in Europa koop je voor Hockenheim waar je maar liefst €279 kwijt bent.
  • De prijzen voor Abu Dhabi zijn nog niet beschikbaar maar na informeren bij het Circuit zullen deze ongeveer hetzelfde zijn als vorig jaar. Waarmee de ticketprijzen naar verwachting het duurste uitkomen met zo'n €377.
  • Vergeleken met vorig jaar zijn de tickets in 2018 zo'n 4% duurder geworden en betaal je gemiddeld €6 meer. De gemiddelde entreeprijs is €163,48. Zodoende lijkt het Liberty Global nog niet te lukken de Formule 1 toegankelijker te maken.
  • Tickets kopen bij het lokale circuit is vaak goedkoper dan bij de officiële ticketverkoper van de F1. Dit scheelt je vaak 10% op de kosten. Bij Hockenheim en Mexico zijn de prijsverschillen enorm.

Goedkoopste tickets in Europa

In Europa betaal je voor toegangskaarten in 2018 het minst in Hongarije en Oostenrijk. Entreetickets voor het gehele weekend kosten daar respectievelijk €99 en €105, ook een bezoek aan Monza is relatief goedkoop met €109 voor het hele weekend. Spa Franchorchamps hoort met een prijs van €155 al bij de duurdere tickets, maar hier zijn de kosten nog wel te overzien.

Lees ook

De duurste toegangstickets in Europa vind je in Duitsland. Voor Circuit Hockenheim betaal je maar liefst €279. Kort daarachter volgt Silverstone met een ticketprijs van €273,75 en het dit seizoen nieuwe Castellet in Frankrijk komt hier op een derde plek met €205,- per ticket.

De Grand Prix van Monaco heeft de tickets dit jaar verlaagd met meer dan €40. Je betaalt nu nog zo'n €190. De vrije training is hier echter op donderdag in plaats van vrijdag dus dat betekent wel een extra dag accommodatie. Een verblijf in Monaco is natuurlijk erg prijzig, daarnaast zijn veel van de kaarten inmiddels uitverkocht.

Wereldwijd

Kijk je puur naar de voordeligste tickets onafhankelijk van additionele kosten dan ben je in China het voordeligste uit en zit je voor slechts €69 3 dagen bij de Formule 1 races. Japan en Rusland hanteren ook voordelige ticketprijzen.

Lees ook

Een toegangsticket is natuurlijk niet de enige kostenpost tijdens een F1 weekend. Als je de reiskosten hierbij optelt ben je het goedkoopst uit voor de Oostenrijkse en Italiaanse GP. Voor beide races ben je ongeveer €155 kwijt. Een weekendje naar de race in de VS vanuit Belgie kost je inclusief reis maar liefst €922. Dit jaar zijn de Grand Prix van Mexico (€1271) en Australië (€1131) het duurst om te bezoeken.

Ga je alle races bezoeken? Dan ben je als voor alle tickets en vervoerskosten in totaal zo'n €11.102 kwijt.

Besparen op je F1 tickets of trip:

  • In bijna alle gevallen is het goedkoper om direct bij het circuit te kopen in plaats van via F1tickets.com (de officiele kaartverkoper).
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van de circuits, grote kans dat je dan op tijd bent voor de Early Bird tickets.
  • Zet een price alert aan bij Google Flights als je naar een race verder weg wilt. Wees er op tijd bij zodat je de prijsontwikkeling goed kan zien. Vroeg boeken is vaak het goedkoopst.