Champions League trakeert op een miljoenenclash

Champions League trakeert op een miljoenenclash

De derde speeldag van de Champions League kondigt meteen een stevig tweeluik aan in groep A. Real Madrid trekt naar de Franse hoofdstad om er Paris Saint-Germain partij te geven. Beide clubs beschikken over brandende ambities voor de beker met grote oren en zitten bovendien niet verlegen om een miljoen meer of minder. Champagne kunnen ze zich ongetwijfeld veroorloven, maar waar de voetbalfan natuurlijk op zit te wachten is champagnevoetbal. Een clash tussen twee topppers geeft soms een voorzichtige wedstrijd maar dat verwachten we vandaag niet.

De leidersplaats voor groep A staat immers op het spel. Real en PSG delen die momenteel nog met beide op zes punten, dankzij overwinningen op Malmö en Shahktar Donetsk. Het enige verschil in Europa tussen de twee grootmachten is één doelpunt. De Koninklijke won immers net iets overtuigender van de Oekraïners en Brazilianen uit Donetsk.

In de nationale competities loopt het niet anders. Paris Saint-Germain verloor nog geen enkele match en staat dominant op kop in de Ligue 1. Middenmoter SC Bastia kon afgelopen weekend ook niets inbrengen tegen Laurent Blanc en de zijnen. Zlatan Ibrahimovic en Edison Cavani lijken bovendien prima in vorm te zitten. De Zweed scoorde twee keer tegen Bastia en komt zo op gelijke hoogte met Cavani op de topschutterslijst in Frankrijk. Enkel Michy Batshuayi en Hatem Ben Arfa gaan hen voor. Hopelijk voor zijn landgenoten houdt hij deze vorm vast, want als Zweden naar het EK wil moeten ze eerst de barrages tegen buurland Denemarken winnen.

De ploeg onder bewind van Rafael Benitez dingt zoals altijd weer mee naar de titel. Madrid verloor nog geen enkele wedstrijd dit seizoen. Levante was ook een maatje te klein en werd zonder al te veel moeite opzijgeschoven zodat de Madrilenen nog steeds bovenaan meedraaien.

Waar ze zich bij Madrid ongetwijfeld wel zorgen over maken is de lappenmand. Daar vinden we James Rodriguez, Luka Modric, Daniel Carvajal, Gareth Bale en Karim Benzema terug. Bij PSG is de enige belangrijke pion die vanavond niet zal deelnemen de Braziliaanse verdediger David Luiz.

Real moet het dus doen zonder zijn enige echte centrumspits, die bovendien aardig in vorm was. Waarschijnlijk zal Cristiano Ronaldo de aanval leiden. Hij zit immers in een prima vormpeil. Zo scoorde Ronaldo onlangs nog de 500ste goal van zijn carrière. Bovendien brak hij ook het record van Raul om zo topschutter bij de Koninklijke te worden. Waar Raul 741 wedstrijden nodig had voor 323 goals in het witte shirt, klaarde Ronaldo die klus in amper 309 wedstrijden. In wedstrijd 310 maakte de Portugees zijn 324ste doelpunt en hij lijkt nog lang niet klaar.

Ondanks dat beide teams tot de Europese top behoren, kwamen ze elkaar tot dusver slechts twee keer tegen in Europa. Dat was telkens in de kwartfinale, in '93 van de UEFA Cup, in '94 van de Beker der Bekerwinnaars. Real won de eerste ontmoeting met 3-1 maar PSG kwam in Parijs terug en versloeg Los Blancos met 4-1 om door te stoten. Een jaar later troffen de twee elkaar opnieuw. Les Parisiens wonnen toen in het Estadio Santiago Bernabeu en hadden in het eigen Parc des Princes genoeg aan een gelijkspel om opnieuw het machtige Madrid uit te schakelen.

Real heeft historisch gezien dus nog wat goed te maken. Het won nog nooit in het Parc des Princes maar Benitez en de zijnen zullen zich ongetwijfeld niet neerleggen bij de geschiedenis. Het zal dus flink stuiven in Parijs!

Paris Saint-Germain – Real Madrid, vanavond om 20u45.