6 geboden om budgetvriendelijk te koken

6 geboden om budgetvriendelijk te koken

Gij zult zelf koken

Afhaalmaaltijden en kant-en-klare gerechten komen een pak duurder uit dan wanneer je zelf kookt. Bovendien zijn verse maaltijden veel gezonder.

Gij zult goed plannen

Stel het menu van de week samen voor je gaat winkelen. Zo weet je perfect wat je per week uitgeeft en kom je niet in verleiding in de supermarkt. Met een weekmenu kan je ook gemakkelijk nagaan of er voldoende variatie in je eetpatroon zit.

 

 

Gij zult niet betalen voor overbodige verpakkingen

Voor verpakking betaal je. Koop daarom grotere hoeveelheden en laat je oog vallen op losse producten in plaats van mummies van plastiek.

Gij zult voor Belgische producten kiezen

Groenten en fruit zijn onmisbaar voor een gezonde levensstijl en hoeven niet duur te zijn. Kies voor vruchten van bij ons en laat de exotische exemplaren links liggen, dan zijn je dagelijkse porties vitaminen best betaalbaar.

Gij zult eten volgens het seizoen

Kook met groenten en fruit typisch voor het seizoen. Seizoensgroenten zijn niet schaars en worden in België geteeld dus betaal je er minder voor. Aan een bakje aardbeien in de winter betaal je je dan weer blauw. Betaalbare seizoensgroenten voor de maand maart zijn bijvoorbeeld knolselder, prei, wortelen en spinazie.

 

Gij zult niets weggooien

Het is misschien een cliché, maar gooi geen eten weg! Bewaar je restjes in plastic potjes, dan komen ze de volgende dagen nog van pas. Aardappelen kan je verwerken in een salade en groenten draai je in de soep. Overrijp fruit past dan weer perfect in een smoothie en droge boterhammen krijgen een tweede leven als wentelteefjes.

Een koelkast van Siemens is groot genoeg om al je voeding in te bewaren. Met het vitaFresh-systeem blijven je groenten en fruit tot drie keer langer vers. Zo kan je grotere hoeveelheden kopen en blijft je levensstijl budgetvriendelijk!