6 foodtrends voor 2017

6 foodtrends voor 2017

Watermeloenwater

De eerste gezonde nieuwkomer is meteen een tongtwister met een roze kleurtje. Watermeloenwater is in de VS al ontzettend populair, dus het zal niet lang meer duren vooraleer ook wij slurpen van dit originele drankje. Watermeloenwater is heel simpel zelf te maken. Pers een citroen en voeg die bij het sap van een watermeloen. Laat die zomer maar komen!

Groenteyoghurt

Yoghurt is een klassieker die nooit zal verdwijnen, en in 2017 komt er een leuke variant bij. Groenteyoghurt vind je binnenkort in smaken als tomaat, rode biet en zoete aardappel. Nu rest enkel nog de vraag of de groentepotjes hun bekende rivaal fruityoghurt kunnen verslaan.

Hawaiian Poke

De Hawaiian Poke was in 2016 al aan z'n opmars bezig, maar dit jaar breekt hij pas echt door. Sushiliefhebbers zullen meteen vallen voor deze kom met rauwe vis, groenten en rijst. Je kiest bijvoorbeeld voor zalm en octopus en komkommer en avocado, maar ook voor algen. Je brengt de poke bowl op smaak met sojasaus en sesamzaadjes.

 

Edelgistvlokken

Edelgistvlokken zijn onontbeerlijk voor een veganistische levensstijl. Ze proberen kaas te vervangen. Met een beetje fantasie lijken ze op parmezaanse kaas. Je strooit ze over je pasta of soep of maakt er een saus van. Bovendien zijn edelgistvlokken goed voor je huid, haar en metabolisme.

Courgetti

Courgetti, ‘spaghetti' gemaakt van courgetteslierten, kende je al in 2016. De pastavervanger wordt steeds populairder en denkt aan gezinsuitbreiding. Dit jaar komen er een pak koolhydraatarme groentepasta's bij. Ook kikkererwten en linzen krijgen hun eigen variant.

Freakshakes

‘Als je zondigt, doe het dan meteen goed', luidt het motto van 2017. In België vind je binnenkort meer en meer freakshakes. Dat zijn milkshakes versierd met een stapel zoetigheden. Maltesers, brownies, wafels, donuts en zelfs suikerspinnen, je kan het zo gek niet bedenken of het past op de mason jar. Dat is een soort bokaal met handvat waaruit je de freakshake ‘drinkt'. De trend komt oorspronkelijk uit Australië, maar is ondertussen ook in Londen ingeburgerd.

Wil je deze foodtrends zelf uitproberen? Vergeet je ingrediënten niet koel te bewaren, zodat ze hun versheid niet verliezen. De koelkasten van Bosch beschikken over het VitaFresh-systeem waardoor groenten en fruit tot drie keer langer vers blijven en hun vitaminen niet verloren gaan.