5 tips voor adembenemende landschapsfoto's

5 tips voor adembenemende landschapsfoto's

Weerspiegelingen zijn een eenvoudige manier om een “wow”-factor aan je foto toe te voegen. Zo krijgt je foto niet alleen een ongelooflijk perspectief maar ook veel dynamiek en een mooie symmetrie. Denk maar aan een berg die zich op een meer weerspiegelt. In een stedelijk omgeving!? Ga dan op zoek naar gebouwen met spiegelglas of grote fonteinen en watervlakten. Of het nu erg licht of juist donker is, met de 24 MP Main Lens van de Galaxy A9 maak je op elk moment van de dag levendige foto's.

Tip 2: Kijk verder

In de natuur voel je je vaak heel klein. Om dit goed in beeld te brengen, heb je een groothoeklens nodig. Vroeger kon je zulke foto's enkel met behulp van een zware camera en specifieke lenzen nemen. Maar dat is nu verleden tijd! De Galaxy A9 is de eerste smartphone met groothoeklens, telelens, 24MP-camera en dieptecamera, waarmee je in iedere situatie de perfecte foto's maakt. Van indrukwekkende stadsbeelden tot dromerige witte zandstranden, de 120° Ultra Wide Lens heeft dezelfde kijkhoek als het menselijk oog. Nu kan je dat adembenemende landschap dus exact vastleggen zoals je het ziet.

Tip 3: Catch the Golden Hour!

Houd je van een romantische sfeer!? Dan is het gouden uur iets voor jou! “Het licht is dan meer diffuus en zachter, en alles krijgt een mooie gouden gloed” legt Daisy van Lovely Days Photography uit, “Het gouden uur begint met een piek aan lichtintensiteit die dan geleidelijk aan afneemt.” Kleuren zijn levendiger, contrasten groter. Het is het perfecte moment om je creativiteit los te laten: denk bijvoorbeeld aan silhouetten of speel met schaduwen. En denk eraan om geen tijd te verspillen: de zon gaat altijd sneller onder dan je verwacht! Nog een extra tip van Daisy: ga een kijkje nemen op www.golden-hour.com om precies te weten wanneer je klaar moet staan met je camera, waar je ook bent.

Tip 4: Creëer perspectief

Door iemand in je landschapsfoto op te nemen, creëer je perspectief en benadruk je de grandeur van het landschap. Met de Depth Lens van de Samsung Galaxy A9 kan je handmatig de scherptediepte en het focuspunt van de foto aanpassen. Ga op zoek naar mensen met heel kleurrijke kledij: dit helpt om de persoon duidelijk van het landschap te onderscheiden. Is je partner je “go-to” figurant!? Doe hem of haar dan dit jaar een felrode trui of knalgele jas cadeau!

Tip 5: Neem je tijd

Klinkt misschien basic, maar het is wel één van de meest waardevolle tips die we je kunnen geven. Mooie foto's nemen, vraagt nu eenmaal tijd. Het licht, het uitzicht, de aanwezige texturen… Neem rustig de tijd om je omgeving grondig te analyseren. En over de optimale compositie na te denken. Klim je best naar de hoogst mogelijke plek om in vogelperspectief te fotograferen!? Of wandel je net beter iets naar beneden om een mooie silhouet foto te maken!? Probeer ook eens om je smartphone tegen de grond te houden voor nog een heel ander perspectief. Neem gewoon rustig de tijd om verschillende dingen uit te proberen. Het is altijd leuk om wat afwisseling in je foto's te brengen!

Ga naar www.metrophotochallenge.com