16 romantische films voor een gezellige date

16 romantische films voor een gezellige date

Wat een rotweer is het toch! En dat bovenop die stakingen… Zit je humeur ook dik onder nul en wil je liever lekker in de zetel kruipen met je date? Dan vind je hier zeker een romantische film om samen van te genieten, lekker warm onder een dekentje, dicht tegen elkaar aan.

  1. Absolute klassiekers

Een absolute topper is Pretty Woman, een moderne versie van het Assepoesterverhaal met Julia Roberts en Richard Gere in de hoofdrollen. Ook heel bekend is Four Weddings and a Funeral waarin een Britse jongen (Hugh Grant) verliefd wordt op een knappe maar ongrijpbare Amerikaanse (Andy McDowell) die hij op vier trouwerijen en één begrafenis tegenkomt. Een beetje moderner is de verfilming van The Notebook, een episch liefdesverhaal dat zich afspeelt in de jaren ‘40 en gaat over de gesaboteerde relatie tussen een arme jongeman (een doorbraak voor Ryan Gosling) en een rijke jongedame (Rachel McAdams). En dan is er nog Love Actually, een klassieker met meerdere verhaallijnen over liefde in de kerstperiode.

  1. Gezellige knuffelfilms

Als de film op zich niet veel meer om het lijf moet hebben dan wat romantiek, is The Lake House een prima keuze. Daarin wordt een vrouw (Sandra Bullock) in 2006 verliefd op een man (Keanu Reeves) die leeft in 2004. Voor iets minder tranen en wat meer smaak, is er natuurlijk het lekkere Chocolat met Johnny Depp, Juliette Binoche en een hoop heerlijke chocoladegerechten. Wie het graag wat zotter heeft, kan What Happens in Vegas proberen (met Cameron Diaz en Ashton Kutcher).

  1. Vrolijke dansfilms

Mag jouw romantische film een flinke portie muziek bevatten? Kies dan voor Dirty Dancing, een dansfilm waarin een jong meisje (Jennifer Gray) verliefd wordt op een dansleraar (Patrick Swayze), zeer tegen de zin van haar vader. Ook het vervolg, Dirty Dancing 2 (met Romola Garai en Diego Luna), is een aanrader. Ben je meer fan van hiphop en street? Dan beleven je date en jij met de Step Up-reeks gegarandeerd een paar avonden plezier.

  1. Romantische actiefilms

Wil je toch graag wat meer mannelijkheid op je romantische avond? Kies dan een romantische film met een flinke portie actie, zoals Mr & Mrs Smith (Angelina Jolie en Brad Pitt die na de film getrouwd zijn). Ook Knight and Day is een fijne portie actie gemengd met romantiek, als een doodnormale garagiste (Cameron Diaz) per ongeluk terechtkomt in een gevaarlijke situatie met een ex-FBI-agent (Tom Cruise).

  1. Boekverfilmingen

Is je date een echte boekenliefhebber? Maak dan indruk met een verfilming van een goed boek, zoals Atonement (met Keira Knightley, James McAvoy en Romola Garai). Je kan natuurlijk ook alles uit de kast halen met een van de vele verfilmingen van bijvoorbeeld Pride & Prejudice. In de verfilming van dit boek van Jane Austen ergert een arme maar intelligente jongedame (Keira Knightley) zich blauw aan een aantrekkelijke maar stinkend rijke gentleman (Iain McFadyen) in het Victoriaanse Engeland. Als je écht wil uitpakken met je literaire voorkeuren, stel dan een verfilming van een werk van Shakespeare voor, zoals Much Ado About Nothing (Kenneth Branagh en Emma Thomson). Wist je trouwens dat 10 Things I Hate About You met de overleden Heath Ledger een verfilming is van The Taming of the Shrew?

Zoek je nog nog meer inspiratie voor succesvolle afspraakjes en geslaagde dates? Meer advies vind je op www.rendez-vous.be