Wie gevaccineerd is maar toch positief test krijgt vanaf nu rood Covid Safe Ticket

Wie volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, maar toch besmet raakt, krijgt op dit moment nog een groen Covid Safe Ticket. Daar komt binnenkort verandering in: «We hadden technisch niet voorzien dat iemand nog positief kon testen na vaccinatie, maar we gaan dat oplossen.»

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op dit moment blijft de QR-code van je vaccinatie gelden, ondanks een positieve coronatest. Volgens Barbara Van Den Haute van Digitaal Vlaanderen wordt de app binnenkort aangepast zodat dit in de toekomst niet meer mogelijk is. Dat meldt de VRT donderdag.

«We hadden technisch niet voorzien dat iemand nog positief kon testen na vaccinatie, maar we gaan dat oplossen», zegt Van Den Haute. Volgens haar zal er binnenkort een aanpassing komen waardoor een positief testresultaat (van een PCR- of antigeentest) automatisch leidt tot een rood Covid Safe Ticket voor elf dagen. Wanneer het exact in werking treedt, is nog niet beslist.

Misbruik en achterpoortjes

In een interview met Radio 1 zegt Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing dat ze vermoedt dat mensen die een positieve PCR-test afleggen, toch naar evenementen gaan of op reis vertrekken met de QR-code van hun dubbele vaccinatie. Met de update van de app zal dat soort misbruik niet meer mogelijk zijn.