Drie tips om je zomerlooks tweedehands te shoppen

Je hoeft echt niet elke zomervakantie een nieuwe kleerkast bij elkaar te shoppen. Het wordt tijd om tweedehands mode te kronen tot de eerste keuze voor je strandoutfits en citytrip-looks. Maar hoe scoor je de beste preloved stuks. Vinted, de app waarop je tweedehands kledij kan kopen of verkopen, helpt je graag een handje met deze tips.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

1. Maak van tweedehands een gewoonte

Goede gewoontes komen voort uit een mentaliteitsverandering. Zodra je een vakantie geboekt hebt, wordt zomerkleren shoppen prioriteit. Toch is het belangrijk om af te stappen van het idee dat élk item gloednieuw moet zijn. Probeer een meer open mindset te hanteren door je items tweedehands te zoeken. Het zal je verrassen hoe vlotjes tweedehands shoppen kan zijn!

2. Denk na of je de kledij wel vaker gaat dragen

Sommige vakanties kunnen een valkuil zijn voor fast fashion. Denk bijvoorbeeld aan aansluitende jurkjes met luipaard print voor de bachelorette van je beste vriendin! Of ook al eens een multi-pocket broek gekocht voor die trekvakantie? Sommige outfits ga je amper of nooit meer dragen, dus wees lief voor het milieu (én je bankrekening) en opteer voor een tweedehands item!

3. Verdien een centje bij voor op vakantie

Doe ene ander (én je eigen portemonnee) een plezier door je afgedankte kleren te verkopen. Gebruik het geld om zelf tweedehandskledij te shoppen of leg jezelf extra in de watten tijdens je vakantie!