Zwitsers vinden goal niet

Jelle

Roemenië en Zwitserland hebben na een boeiende wedstrijd de punten gedeeld: 1-1. Beide landen kunnen zich nog plaatsen voor de volgende ronde.

De wedstrijd kende een opwindende openingsfase, met heel wat overtredingen maar ook heel wat doelkansen. Tegen de gang van het spel in kwam Roemenië al snel op voorsprong. Net als tegen Frankrijk gebeurde dat via een penalty en opnieuw schoot Bogdan Stancu hem onhoudbaar binnen: 1-0. In een vermakelijke tweede helft bleef het Alpenland onverminderd op zoek gaan naar een zege tegen het Karpatenland. De eerste fase van dat plan lukte toen Mehmedi de bal in de 57ste minuut stevig op de slof nam (1-1), maar daar bleef het bij. Het Zwitsers kanon stond behoorlijk slecht afgesteld, vooral Shaqiri morste met de kansen.

De Helvetiërs konden zich met een zege nu al verzekeren van een plaats in de achtste finales, maar die kans laten ze dus schieten. Daardoor wordt de match tegen Frankrijk uiteindelijk erg belangrijk.