Zwerfhond volgt Adventure Racing Team 688 kilometer door het regenwoud

Zwerfhond volgt Adventure Racing Team 688 kilometer door het regenwoud

Dit hartverwarmende verhaal is op maat gemaakt voor de start van de feestdagen. Een zwerfhond, genaamd Arthur, volgde een team atleten tijdens een slopende tocht van 688 kilometer in het regenwoud van de Amazone.

De hond kwam Team Peak Performance, een Zweeds team dat deelnam aan de Adventure Racing World Championship, tegen terwijl de atleten een maaltijd aten voor ze hun tocht verderzetten op het ruwe terrein in Ecuador.

Een van de atleten, Mikael Lindnord, ontfermde zich over de verwaarloosde hond en wierp hem een gehaktbal toe. En dat vleesballetje zorgde ervoor dat Arthur en Mikael vrienden voor het leven werden.

Het Adventure Racing World Championship laat teams een slopende tocht ondernemen die kajakken, fietsen en wandelen combineert met de slopende hitte en luchtvochtigheid van het regenwoud. De uitdaging drijft de extreme atleten tot het uiterste dus je zou denken dat een sjofele zwerfhond geen kans maakt om het team bij te houden. Maar Arthur hield het team bij.

De hond volgde de atleten als ze opstonden tot ze gingen slapen. Hij zwom naast de boot toen het team de rivier op moest en hij bedwong de modderige hellingen die het team ook moest bedwingen. Arthur bleef de rest van de competitie bij de atleten, maar dat moest de hond betalen met zijn gezondheid. Hoewel de atleten de hond hielpen zo goed als het kon tijdens het evenement, moest Arthur na de race van zes dagen naar de dierenarts.

Uiteindelijk kwam Arthur er weer bovenop en zijn harde werk werd beloond, want Mikael besloot de hond te adopteren en mee te nemen naar Zweden.