Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dode bij aardbeving in Griekenland

Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dode bij aardbeving in Griekenland

Het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag bevestigd dat een Zweedse man is omgekomen bij de aardbeving van afgelopen nacht op het Griekse eiland Kos. Rasmus Eljanskog, een woordvoerder van het ministerie, vertelde dat het gaat om een twintiger, en dat zijn naaste familie op de hoogte werd gebracht.

Er raakten ook Zweden gewond bij de beving, maar over de aard van hun verwondingen kon Eljanskog geen informatie geven. De Zweedse ambassade in Athene en het consulaat in Istanboel staan in contact met de lokale autoriteiten. Naast de Zweed kwam ook een Turkse toerist om het leven in Kos.

De aardbeving met een kracht van 6,7 op de schaal van Richter vond plaats om 01.31 uur lokale tijd. Ze was niet enkel voelbaar op de Griekse eilanden, maar ook in de omgeving van de Turkse badplaats Bodrum. Meer dan 350 mensen moesten er verzorgd worden, zei de Turkse minister van Gezondheid, Ahmet Demircan. Op dit moment liggen nog 25 gewonden in het ziekenhuis. "Sommigen hebben breuken opgelopen, maar niemand is er erg aan toe", zei de minister.

bron: Belga