Zweedse hotelketen betaalt gasten terug als ze scheiden

Zweedse hotelketen betaalt gasten terug als ze scheiden

De Zweedse 'Countryside Hotel Group' wil echtparen aanzetten om tijd met elkaar door te brengen en aan hun relatie te werken. De hotelketen beweert daarvoor de perfecte plek te kunnen aanbieden. Wie een tweedaagse boekt met "relatiegarantie", krijgt een soort scheidingsverzekering. Als ze binnen het jaar uit elkaar gaan, betaalt de keten de kosten van het verblijf terug.

Als de bom al op barsten staat, is het waarschijnlijk te laat om gebruik te maken van de relatiegarantie. Koppels moeten getrouwd zijn op het moment van boeking, de 'verzekering' aanvragen en vervolgens in dezelfde kamer verblijven. Terugbetaling volgt enkel als het voormalige stel scheidingspapieren kan voorleggen.

"Dit is geen grap", bevestigt marketingmanager Anna Madsen bij The Local. "Al jarenlang verwelkomen we koppels in onze hotels. Elke keer zien we de positieve effecten als mensen er even tussenuit kunnen en tijd met elkaar doorbrengen. Die informatie willen we verspreiden. Daarom bieden we deze opmerkelijke verzekering aan, om duidelijk dat maken dat je in je relatie moet investeren", aldus Madsen.