Zweed vloert op hakken uit solidariteit met vrouwen

Een Zweedse vloerder heeft het stereotype schoonheidsideaal voor vrouwen aangeklaagd. Nadat hij de bloederige voeten van een dienster en Julia Roberts blootsvoets in Cannes zag, besloot hij hoge hakken op de schop te nemen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Emil Andersson heeft een dag lang hakken gedragen tijdens zijn werk, om aan te tonen hoe belachelijk dat het is dat sommige vrouwen de schoenen verplicht moeten dragen. De ietwat bevreemdende maar hilarische beelden deelde hij op Youtube.

"Ik zag die beelden (van de dienster) en dacht: waarom moet er verschil zijn tussen iemand die in de dienstensector werkt en mezelf, een vloerlegger? De schoenen zijn net zo oncomfortabel voor hen als voor mij, dus ik begon te denken 'wat als ik ze op werk moet dragen?' Daarom besloot ik er een dag in te werken", getuigt Andersson aan The Local.

Zijn collega's konden  hartelijk lachen met zijn protest, maar er waren ook heel wat positieve reacties op de daad van de Zweedse vloerder. Voor Andersson is het wel de laatste keer dat hij zich laat betrappen met het schoeisel. "Ik beloof je dat dit de laatste dag was waarop ik ze draag. Hoewel, je weet maar nooit maar in ieder geval nooit meer op het werk", besluit Andersson.