Zweden woest om afgekeurde goal

Zweden woest om afgekeurde goal

De Zweden toonden zich na de met 0-1 verloren match tegen België bijzonder verontwaardigd. «Die afgekeurde goal kost ons een halve finale», klonk het.

Na een uur spelen knalde Ibrahimovic (foto centraal) de bal in doel na een assist van Marcus Berg (foto links). De scheidsrechter keurde de goal af. Eerst leek hij buitenspel gezien te hebben, maar hij floot (waarschijnlijk) voor gevaarlijk spel van Berg, die zijn voet erg hoog bracht.

«Het is echt onwerkelijk», zei spits John Guidetti aan de Zweede krant Expressen. «Dit heeft ons waarschijnlijk een plaats in de halve finale gekost.» Zijn ploegmaats treden hem unaniem bij. Ook de internationale pers zag geen fout bij het doelpunt. «Het is onduidelijk waarom de goal werd afgekeurd», schrijft The Guardian. «Het is twijfelachtig dat Marcus Berg een fout beging. We denken eerder dat Toby Alderweireld te laag dook.» Eenzelfde verhaal klinkt volgens Het Nieuwsblad bij Duitse en Noorse media.

Zlatan

De Zweede pers brandde niet alleen de ref af. Ook superster Zlatan Ibrahimovic kreeg na zijn laatste interland bakken kritiek. «Het was de laatste interland van Ibrahimovic, maar het leek wel zijn eerste», schreef Dagens Nyheter. «Zo slecht was de samenwerking met de anderen. Als hij niet buitenspel stond, liep hij wel ergens waar hij niet hoorde te zijn.»

In de internationale pers werd vooral met scherp geschoten op de prestatie van de Duivels. «Nog meer dan Frankrijk, Engeland of Duitsland heeft België ontgoocheld in de groepsfase», vatte het Franse voetbalmagazine SoFoot de teneur samen.