Zwarte katten vinden moeilijker een baasje

Zwarte katten liggen niet zo goed in de markt. Ze belanden vaker in een asiel en hebben meer moeite om een nieuw baasje te vinden dan hun bonte soortgenoten.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Zo duurt het in dierenasielen gemiddeld 13% langer voor een zwarte kat een nieuwe thuis krijgt aangeboden. De poezen zijn er ook oververtegenwoordigd. Naargelang de bron zijn zowat 70% van de katten in opvangtehuizen zwart, al dan niet met een streepje wit.

"Daar zijn verschillende redenen voor", staat te lezen in een rapport over de kwestie. "Een ervan is dat zwarte katten moeilijker te herkennen zijn dan hun soortgenoten met een meer opvallende vacht. Zwarte katten komen ook minder goed tot hun recht op foto's."

Op de sociale media is lang niet iedereen het met bovenstaande stelling eens. Dat bewijst deze willekeurige greep uit het ruime aanbod aan fotegenieke zwarte katten op onder meer Twitter en Instagram.

Happy Birthday to our special furfriend Boo ? Have a great day, lots of purrs & love from Buggi, Lulu & Polly ????? #CatsOfTwitter pic.twitter.com/jucwO6TAap

— Buggi, Lulu & Polly (@MooMooSimone) October 31, 2016

Tooday my sistur Miss Esther Floozy iz 7 weeks old. She sayd, "Peep mew Peep!" Heer iz the kutest piktchur yoo will evur see! #CatsOfTwitter pic.twitter.com/4gRqV8yxaE

— Boo-tis Fuzz (@TheRealOtisFuzz) October 28, 2016

Maud: Protecting my manuscripts since 2007. #amwriting #amediting #CatsOfTwitter pic.twitter.com/1qhkhWnlm7

— Natalie Flynn (@Natwritesstuff) October 21, 2016