Zulte Waregem trekt naar de Côte d'Azur

Zulte Waregem trekt naar de Côte d'Azur

Op de eerste speeldag ging Essevee in het eigen Regenboogstadion nog met zware 1-5 cijfers onderuit tegen de Fransen, maar ondertussen draait het een stuk minder bij Nice. In de eigen competitie zijn de roodzwarten weggezakt naar de zeventiende plaats, net boven de degradatiezone.

Europese lente

In de Europa League staat Nice er iets beter voor. Na vier wedstrijden tellen Balotelli en co zes punten, twee meer dan Zulte Waregem. Bij winst is kwalificatie voor de volgende ronde een feit, al kan ook de Belgische bekerwinnaar zich nog verzekeren van een Europese lente.

Met nog een thuismatch tegen het al geplaatste Lazio Roma in het verschiet, mag er morgenavond dan wel niet verloren worden aan de Azurenkust.

UEFA-coëfficiënt

Na de magere resultaten van de voorbije weken is dat allesbehalve een evidentie, zeker omdat trainer Francky Dury een paar sterkhouders mist. Zo zijn Timothy Derijck, Gertjan De Mets, Peter Olayinka en Fredrik Oldrup Jensen nog altijd geblesseerd.

Voor de Belgische UEFA-coëfficiënt zou het alvast welkom zijn mocht Zulte Waregem minstens een punt pakken. Door het rampzalige Europese parcours van de Belgische clubs bengelt ons land voor dit seizoen helemaal onderaan het Europese peloton.

De aftrap is morgen al om 19u.