Zulte Waregem jaagt op eerste punten in Europa

Zulte Waregem jaagt op eerste punten in Europa

De trainer van Essevee verwijst daarmee naar de twee andere teams in groep K: Nice en Lazio Roma. Die staan na twee speeldagen samen aan de leiding met het maximum van de punten, terwijl Zulte Waregem en Vitesse met lege handen onderin bengelen. Kwalificatie voor de zestiende finales is daarmee heel ver weg. Al wil dat niet zeggen dat Dury de Europese campagne zomaar te grabbel wil gooien.

Plezante avond

«We gaan de Europa League niet winnen, maar we hebben wel nog vier matchen om ons te tonen in Europa», klinkt het. «Dat hebben we al twee keer gedaan, net zoals Vitesse trouwens. We willen in de eerste plaats een plezante avond beleven, al zou winnen ons wel een goed gevoel geven. Nice en Lazio Roma zijn misschien iets te hoog gegrepen. Vitesse is meer een ploeg van ons kaliber.»

In de Eredivisie prijkt de club uit Arnhem na acht speeldagen op de vierde plaats, in het zog van de Grote Drie PSV, Ajax en Feyenoord. In eigen land is Zulte Waregem na twee nederlagen op rij wat weggezakt, al weigert Dury om te panikeren. «We mogen die nederlagen tegen Lokeren en Antwerp niet dramatiseren», vindt hij. «Lokeren was een 'accident de parcours', op Antwerp spelen we 20 minuten slecht en krijgen we twee goals om de oren.»

UEFA-coëfficiënt

Voor de Belgische UEFA-coëfficiënt zou het alvast erg welkom zijn dat Zulte Waregem de punten thuis houdt. Behoudens een stunt van Anderlecht tegen PSG vanavond in de Champions League kon nog geen enkele Belgische club dit seizoen een Europese wedstrijd winnend afsluiten, wat niet zonder gevolgen is. Op de ranglijst voor dit seizoen staat ons land voorlopig 40ste, op 55 landen. Zelfs Albanië, Moldavië, Wit-Rusland en Malta doen voorlopig beter...