Zozo Championship golf - Tiger Woods op recordjacht in Japan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Met een derde ronde van 66 slagen en nog achttien holes te spelen, heeft Tiger Woods zondag een voorsprong van drie slagen op zijn eerste achtervolger op het Zozo Championship golftoernooi (PGA Tour/9.750.000), dat doorgaat op de Accordia Narashino-golfbaan in het Japanse Inzai/Chiba. De 43-jarige Woods liep een ronde waarin hij zes birdies wegputte en twee bogeys op zijn kaart moest schrijven. Met zijn totaalscore van 194 slagen telt de 81-voudige PGA Tourwinnaar nu drie slagen voorsprong op de Japanner Hideki Matsuyama die een scorekaart afleverde van 65 slagen en dit na zes birdies en een bogey.

Op de derde plaats, met vier slagen meer dan de leider, volgt de Amerikaanse regerende US Open-kampioen Gary Woodland die genoegen moest nemen met een ronde van 68 slagen.

Als Woods het toernooi wint, heeft hij net als de Amerikaan Sam Snead 82 PGA Tour-overwinningen op zijn palmares staan en wordt hij mederecordhouder. Snead behaalde zijn laatste PGA Tourzege in 1965 op 53-jarige leeftijd en overleed in 2002.

bron: Belga