Zowel overdag als 's nachts puffen en zweten en "misschien wel code rood"

Zowel overdag als 's nachts puffen en zweten en "misschien wel code rood"

Dinsdagavond en -nacht blijft het vrijwel helder. De nacht wordt zeer zacht met minima tussen 14 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het westen van het land. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost .

Woensdag blijft het zonnig. Het wordt nog warmer met maxima van 32 of 33 graden aan de kust en op de Ardense hoogten tot plaatselijk 37 of 38 graden in de andere streken. De minima zijn eveneens hoog en dalen in de meeste streken niet onder de 20 graden. Mogelijk wordt het over het westen van het land in de loop van de namiddag of de avond tijdelijk wat koeler wanneer de wind daar naar west-noordwest draait. Elders staat een meestal zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost. Aan de kust en in het westen van het land wordt de wind in de loop van de namiddag matig uit west tot zuidwest.

Donderdag verwachten we ook zonnig weer. Het wordt waarschijnlijk de warmste dag van de periode met maxima lokaal tot 38 of 39 graden. Vrijdag blijft nog onzeker. We verwachten wat meer wolken, maar er blijven nog brede opklaringen. Het wordt onstabieler met kans op enkele plaatselijke onweersbuien op het einde van de dag.

Code rood

KMI-weerman David Dehenauw vermoedt dat code rood afgekondigd zal worden. “Alle criteria voor de hitte zijn voldaan, de voorspellingen voor ozonconcentraties wachten we nog af. Als die voldaan zijn, kan het zijn dat we het afkondigen”, zegt hij aan VTM Nieuws. Door de combinatie van luchtvervuiling en het zonnige en warme weer kunnen de ozonconcentraties namelijk hoog oplopen.

De Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) waarschuwt mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling om best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht te doen tussen 12 en 22u. Wanneer de alarmdrempel wordt overschreden geldt dit voor de hele bevolking.

Bij code rood volg je best de raadgevingen op van de lokale overheden.

Meest gelezen
 1. kaatthumb

  Kaat Bollen deelt eerlijke foto: «Ik heb er vaak om gehuild, maar ze maken me ook tot wie ik ben»

 2. misspoesthumb

  Verraadt deze tip wie Miss Poes in ‘The Masked Singer’ is?: «Ik ben er 100% zeker van»

 3. lindathumb

  Linda de Mol verbreekt relatie na ‘The Voice’-schandaal: «Verschrikkelijke nachtmerrie»

 4. 244023272_2902754109986391_391908973179361491_nfdqd

  Tanja Dexters veroordeeld voor handel in cocaïne en bezit cannabis, maar krijgt geen straf

 5. papegaaithumb

  HILARISCH! Vrouw schaamt zich dood wanneer papegaai haar seksgeluiden nabootst (video)