Zoveel ruzie maken gezinnen gemiddeld per dag

Zoveel ruzie maken gezinnen gemiddeld per dag

Volgens The Independent hebben ouders elk jaar 2184 kleine en grote ruzies met hun kinderen. Daarvan gaat maar liefst meer dan de helft over eten en drinken. Dat kinderen hun bord niet leeg willen eten, is de meest voorkomende oorzaak van een ruzie Op de voet gevolgd door het niet opruimen van hun rommelige slaapkamer. Weigeren huiswerk te maken, naar bed te gaan of iets gezonds te eten is ook vaak de veroorzaker van ruzie.

Compromis

Zes op de tien vaders en moeders geeft toe dat ze uiteindelijk aan het kortste eind trekken en tot een compromis komen om de vrede te bewaren. Ook beloont negen op de tien ouders hun kinderen met extra zakgeld of extra smartphone-tijd als ze zonder weerwoord doen wat er van ze wordt gevraagd. Voor 45 procent van de vaders en moeders werkt het wegnemen van tablet of smartphone als een uitstekende strafmaatregel.

182 ruzies per maand

Wetenschappers onderzochten 2.000 ouders en hun kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Daar kwam uit dat er binnen gezinnen zich vaak zes keer per dag een meningsverschil voordoet. Dat komt neer op maar liefst 182 ruzietjes per maand. Het gemiddelde meningsverschil duurt zo'n acht minuten en ouders zijn zestien minuten per dag kwijt aan onderhandelen met hun kinderen.