Zou jij twee maanden in bed liggen voor 16.000 euro?

Zou jij twee maanden in bed liggen voor 16.000 euro?

Het instituut in Toulouse is op zoek naar 24 mannen die in de naam van de wetenschap twee maanden in bed willen blijven liggen. Zo willen ze het effect van microzwaartekracht op de mens bestuderen. Daartegenover staat een billijke vergoeding van 16.000 euro.

Maar het is niet zo eenvoudig als het klinkt. Om in aanmerking te komen, moet je gezond, fit en tussen 20 en 45 jaar oud zijn. Je mag geen allergieën hebben, niet roken en je BMI moet tussen 22 en 27 liggen. Voor en na de twee maanden in bed zijn er telkens twee weken waarin de onderzoekers een hele resem tests afnemen.

En zelfs de periode in bed is niet eenvoudig. "Tijdens een periode van zestig dagen moeten de proefpersonen in bed blijven", verduidelijk Arnaud Beck bij 20 Minutes. "Hun hoofd zal lichtjes naar beneden gericht worden. De regel is dat minstens één schouder te allen tijde in aanraking moet zijn met het bed of het bedframe."

Dat betekent dat eten, wassen, plassen... allemaal op het bed moeten gebeuren. Zo hopen de onderzoekers te achterhalen wat een verblijf in het International Ruimtestation doet met het menselijk lichaam en wat ze ertegen kunnen doen. Nadien kampen deelnemers dus ook met de symptomen die astronauten vertonen eenmaal ze terug op aarde zijn, zoals minder spiermassa en een lagere beendichtheid.

Wie zich toch nog geroepen voelt, kan zich hier inschrijven.

[polldaddy poll="9716661"]