Zorgzame Japanse robot op één minuut uitverkocht

Zorgzame Japanse robot op één minuut uitverkocht

Zaterdagochtend om 10 uur ging Pepper, een zorgzame robot van Japanse makelij, in de verkoop. De robot kostte 1417 euro en er waren zo'n duizend exemplaren beschikbaar. Om 10:01u was de robot al uitverkocht.

Softbank, het bedrijf achter Pepper, zei dat de zorgzame robot geschikt is om op kinderen te passen en in een winkel kan werken. Pepper wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie in een collectieve cloud waardoor andere exemplaren van elkaar kunnen leren en de artificiële intelligentie kan verbeteren. De robot is ook in staat om een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen.

Pepper communiceert via spraak, lichaamstaal en emoties. Hij kan begrijpen wat er wordt gezegd aan de hand van de toon waarop wordt gesproken. Er kunnen ook apps geïnstalleerd worden op de robot en hij kan dansen en grappen vertellen.

"Pepper helpt mensen groeien, hun leven te verbeteren en relaties te vergemakkelijken. Ook zal hij voor veel plezier zorgen, diensten aanbieden en mensen verbinden met de buitenwereld," beweert Softbank. De robot is gebaseerd op Astro Boy, een manga-personage.

https://www.youtube.com/watch?v=lqlyxg1-gE0