Zorgbedrijf Sint-Truiden en woonzorgcentrum niet op de hoogte van selfies met bejaarden

De algemeen directeur van het zorgbedrijf Sint-Truiden en de directrice van het woonzorgcentrum Villa Rosa zijn niet op de hoogte van een klacht in verband met vernederende foto's met bewoners van het rusthuis. Dat laten ze vandaag weten in een persbericht. De directeur, de directrice en OCWM-voorzitter Pascal Monette (Open Vld) reageren op berichten die vandaag verschenen in enkele kranten over de de voormalige verzorgers van het rusthuis uit Sint-Truiden die vernederende foto's hebben gedeeld in een besloten groep op Messenger.

Op de foto's werd de spot gedreven met de zwakste bewoners van het rusthuis. De betrokkenen konden volgens de kranten ofwel zelf ontslag nemen of anders zou de zaak overgemaakt worden aan de politie. Eén van de familieleden van een inmiddels overleden vrouw die op een foto te zien is, stapte zelf naar de politie. Het parket bevestigde dat er een onderzoek gestart is.

In een gezamenlijk persbericht laten de algemeen directeur van het zorgbedrijf Villa Rosa, Rosanna Pascariello, en de directrice van het betrokken woonzorgcentrum, Liliane Dorissen, weten dat ze niet op de hoogte waren van een klacht.

De voorzitter van het zorgbedrijf zou na een telefoon van een journalist zelf contact hebben opgenomen met de politie. Die namen vandaag zelf contact op met de OCMW-voorzitter Pascal Monette. Volgens het persbericht zouden de gesprekken waarnaar in de pers wordt verwezen functioneringsgesprekken door de leidinggevenden zijn geweest en hebben ze niets te maken met de neergelegde klacht.

"Voorzitter Pascy Monette betreurt ten zeerste dat het woonzorgcentrum op deze manier in een slecht daglicht wordt geplaatst", zo staat in het gezamenlijke persbericht op de Facebook-pagina van de OCMW-voorzitter. Daarin beklemtoont hij dat hij de zaak "zeer ernstig" neemt en zijn volle medewerking verleent aan het lopende gerechtelijke onderzoek.

bron: Belga