Zonovergoten tweede festivaldag van Maanrock

In Mechelen is de tweede festivaldag van Maanrock zaterdagavond volop aan de gang. Naar schatting 45.000 mensen zullen zaterdag hun weg naar de Mechelse binnenstad gevonden hebben en genoten er van een gevarieerd muziekprogramma. Onder hen ook enkele bewoners van de vluchtelingenopvang aan de Nekkerhal die door mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo op het festivalterrein werden rondgeleid. Hoewel het officiële programma van de twintigste Maanrockeditie zaterdag pas om 15.30u van start ging, klonk er al om 12 uur muziek door de binnenstad. Net zoals op andere beiaarden werd Bluesette gespeeld, als eerbetoon aan jazzicoon Toots Thielemans die zaterdagochtend in Terhulpen werd begraven.

Op het Klassiek Podium stond zaterdagmiddag Casco Phil centraal, dat zorgde voor een gevarieerd klassiek programma. Met dirigent Ben Haehouts stond niet alleen op het Klassiek Podium een Mechelaar in de spotlights, maar ook op de andere podia werd voor deze verjaardagseditie resoluut gekozen voor veel Mechels talent.

Zaterdag werden ook een 25-tal bewoners van de vluchtelingenopvang aan de Nekkerhal rondgeleid op het festivalterrein. "Dat is eigenlijk het sluitstuk van de hele zomer", legt mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo uit. "Bij alle evenementen uit De Zomer Is Van Mechelen hebben een 100-tal bewoners meegewerkt, het zijn echt nieuwe Mechelaars, en wij wilden hen daarvoor bedanken."

Calvo is enorm tevreden met het verloop van de verjaardageditie van het stadsfestival. "We gaan zaterdag afklokken op zo'n 45.000 bezoekers en de sfeer in de stad is echt zeer aangenaam", zegt hij. "De mensen gaan heel goed om met de hitte, voorlopig verloopt alles rimpelloos."

De politie betrapte vrijdagavond wel 19 wildplassers. "Er zijn maar liefst 164 plaspunten voorzien. De organisatie heeft daar echt een serieuze inspanning voor gedaan, dus vinden wij het wel heel opvallend dat er nog 19 mensen zich laten betrappen op wildplassen", besluit Dirk Van de Sande, woordvoerder van politie Mechelen-Willebroek.

bron: Belga