Zonnige tweede dag op Maanrock

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor de tweede dag van het gratis stadsfestival Maanrock zijn zaterdag heel wat mensen naar Mechelen afgezakt. Er werd op zes locaties in de binnenstad gefeest tot in de late uurtjes, mede dankzij de zwoele temperaturen. De familiedag op zondag belooft eveneens een succes te worden. De tweede Maanrockdag kwam iets trager op gang door het warme weer, maar uiteindelijk vond de grote massa toch de weg naar de Mechelse binnenstad. Als hittemaatregel konden mensen eigen frisdrank meebrengen en werd gratis kraantjeswater ter beschikking van de bezoekers gesteld.

Zaterdag werd niet alleen gedanst op de IJzerenleen, het Cultuurplein en de Botermarkt maar knalde de muziek ook op de Grote Markt uit de boxen. "Het is heel moeilijk om nu (23.20 uur) al een bezoekersaantal door te geven, we gaan nog tot 2 uur vannacht door. Maar alle pleinen staan goed vol, het wordt sowieso de drukste zaterdag sinds de vernieuwing enkele jaren geleden. Ik sprak daarnet toevallig enkele Amerikanen die erg onder de indruk waren van onze stad. En terecht! ", zegt een trotse organisator Kristof Calvo van Mechelen Feest.

Er werden nog geen incidenten gemeld.

Morgen/zondag staat een familiedag op acht locaties in de binnenstad op het programma en wordt ook aan de kleinste bezoekers gedacht met Rommy's zomertuin en optredens van Kabouter Plop en Radio Oorwoud. Aan de Vismarkt wordt een dansplein ingericht waar initiatielessen Tango en salsa worden gegeven, afgesloten met een dansfeest waarop iedereen de beentjes kan strekken op zwoele zomerse muziek.

bron: Belga