Zonnig met later toenemende bewolking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag is het eerst vrij zonnig met vanuit het westen toenemende bewolking. Maxima rond 15 graden. Vanavond en vannacht verder toenemende bewolking met soms nevel of een lokale mistbank. Zacht, met minima rond 7 graden.

Morgen is het eerst overal zwaarbewolkt, met plaatselijk wat nevel of lage bewolking. Het zal lang duren eer de bewolking openbreekt, maar op het eind van de namiddag verschijnen er overal soms brede opklaringen. Er is geen neerslag van betekenis verwacht. We bevinden ons nog steeds in de relatief zachte lucht en we halen maxima tussen 11 en 14 graden.

Donderdag, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, wordt het zonnig over het hele land. Er zijn wel wat meer hoge wolkenvelden mogelijk over het noorden van het land. Vrijdag hangen er lage wolken in de voormiddag. Later op de dag komen er opklaringen. Een bui is niet uitgesloten, vooral dan in het zuiden van het land. Op het einde van de dag neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het westen. Het is gevoelig frisser met maxima tot hooguit 10 graden. Matige westen- tot noordwestenwind.

Zaterdag trekt een vrij actieve storing met een goed voelbare wind door het land. De maxima schommelen rond 11 of 12 graden. Zondag en maandag is het zwaarbewolkt en winderig met een beetje regen. Maxima rond 11 of 12 graden. Vanaf dinsdag wordt het droger en rustiger. De maxima in het centrum van het land liggen dan rond 10 of 11 graden.

bron: Belga