Zonnig met enkele wolkenvelden

Zonnig met enkele wolkenvelden

Deze namiddag is het meestal zonnig met lokaal wat onschuldige wolkenvelden. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden. De wind waait zwak of soms matig uit veranderlijke richting of uit oost tot noordoost. Vannacht wordt het licht bewolkt of helder. De minima liggen tussen 9 en 13 graden en er is weinig wind. Dat meldt het KMI. Morgen is het aanvankelijk nog lichtbewolkt, maar in de loop van de dag verschijnen wat meer stapelwolken en is het bij momenten halfbewolkt. De maxima liggen tussen 21 graden in de Ardennen en 26 graden in de Kempen. Er staat een matige wind uit veranderlijke tot westelijke richting.

In de nacht naar donderdag verschijnt er vanaf de kust wat meer bewolking. In het westen kan het tegen de ochtend zwaarbewolkt zijn. In het zuiden blijft het meestal halfbewolkt. De temperatuur zakt naar 8 graden in de Ardennen, 12 tot 14 graden in het centrum en 17 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest. In de loop van de nacht ruimt de wind naar noordwest aan zee.

Donderdag sleept een zeer zwakke storing nog even over het land. Vooral 's ochtends zijn er vooral in het noorden nog wolkenvelden aanwezig, waaruit mogelijk enkele regendruppels kunnen vallen. Na de middag verschijnen op de meeste plaatsen brede opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden en dit bij een zwakke wind uit zuidwest tot west, die naar het westnoordwesten ruimt. Aan zee waait de wind matig uit het westen tot het noordwesten.

Vrijdag blijft het droog, maar hoge en later ook middelhoge wolken drijven vanaf de kust over ons land. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden.

De volgende dagen zorgen verscheidene Atlantische depressies voor slechter weer. Zaterdag kunnen er lokaal enkele buien tot ontwikkeling komen. Zondag trekken er actievere neerslagzones over het hele land. Een donderslag is daarbij ook mogelijk. Begin volgende week blijft de kans op (lokale) neerslag aanwezig. De temperaturen dalen wat, maar de maxima blijven in de buurt van de klimatologisch gemiddelde waarden: rond of net boven 20 graden.

bron: Belga