Zonnig met af en toe een wolkje

Zonnig met af en toe een wolkje

Vannamiddag bevindt een wolkenband zich over de gebieden ten zuiden van Samber en Maas. Langzaamaan trekt deze bewolking weg naar het zuidoosten. Elders is het vrij zonnig met soms velden van hoge bewolking. Op het einde van de namiddag verschijnt er meer bewolking aan zee. De maxima liggen rond 7 graden in de Hoge Venen, rond 9 graden aan zee en tussen 10 en 12 graden elders in Vlaanderen. Maandagochtend is er vrij veel bewolking met nog een aantal lichte buien. Vanaf het noordwesten wordt het droog met bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden.

Dinsdag is het nog vaak bewolkt met kans op wat lichte neerslag, die op de Ardense hoogten winters kan zijn. Aan zee zijn de opklaringen wellicht het breedst. De maxima liggen tussen 4 graden in Hoog-België en 9 of 10 graden in het centrum en het westen.

Woensdag is het zwaarbewolkt, maar meestal droog. Over het westen zijn de opklaringen breder. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden.

Donderdagochtend is het grijs met nevel of mist, vooral ten noorden van Samber en Maas. Geleidelijk krijgen we meer opklaringen en wordt het zelfs wat zonniger dan de voorgaande dagen. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden.

Vrijdag begint met wat nevel of lokale mist, maar daarna wisselen mooie opklaringen af met wolkenvelden. De maxima liggen tussen 12 en 15 graden.

Zaterdag krijgen we mooi weer met maxima tussen 12 en 15 graden. Op het einde van de dag komt er mogelijk meer bewolking opzetten.

Zondag wordt het wisselvalliger met meer bewolking en een toenemende kans op enkele buien. De temperatuur stijgt niet hoger dan 11 graden in het centrum.

bron: Belga