Zonneklopper in drukke winkelstraat gearresteerd

Zonneklopper in drukke winkelstraat gearresteerd

Bezoekers van de Londense Brick Lane Market zagen afgelopen weekend een opmerkelijk tafereel. Een buurtbewoner wou van de zon genieten en vond er niet beter op dan zich in zwembroek in het midden van de drukke winkelstraat te leggen. Een getuige vertelde aan London Evening Standard dat hij eerst dacht dat het een vreemde soort van straatkunst was, maar zag al snel dat de zonneklopper niemand kwaad deed.

"Het zat daar in alle rust en lachte vriendelijk wanneer mensen hem benaderden. Iemand begon een lang gesprek met hem en de man zei dat hij gewoon muziek beluisterde. We bleven een tijdje kijken. Mensen waren aan het lachen en grapjes aan het maken. Het leek alsof niemand aanstoot nam aan de situatie", aldus Craig Jameson aan London Evening Standard.

Toen Jameson later terugkeerde op dezelfde plek, zag hij dat politieagenten aan het discussiëren waren met de man. Blijkbaar had er iemand een klacht neergelegd, maar de zonneklopper weigerde zijn activiteiten te staken. De politie besloot daarom om de man in boeien te slaan en hem mee te nemen naar het politiebureau. Even later werd hij opnieuw vrijgelaten, maar de man moet zich later deze maand voor het gerecht verantwoorden wegens openbare dronkenschap.

 

Archiefbeeld Pixabay