Zone rond Guldenvlieslaan in Elsene erkend als toeristische centrum

Een deel van de gemeente Elsene is op 4 maart in een ministerieel decreet erkend als toeristische zone. Het gaat om een zone die de Guldenvlieslaan omvat. Zo sluit dit gebied als toeristische zone aan bij de Brusselse Vijfhoek. "Voor Elsene is het een eerste erkenning en een erg belangrijke", zegt de burgemeester van Elsene, Dominique Dufourny. "Op die manier is er nu een verbinding met de Vijfhoek en dat was toch van primordiaal belang. Zo vormen wij nu een uitbreiding van de Vijfhoek."

De nieuwe toeristische zone rond de Guldenvlieslaan omvat het kruispunt met de Elsensesteenweg en de kruising met de Louizalaan die strekt tot aan het Stefaniaplein. Tot de zone behoren ook de Louizapoortgalerij en de Guldenvliesgalerij .

Voor de winkels betekent dit dat zij nu ook een extra dag open mogen zijn, bovenal op zondag, waardoor zij de toeristen zeven op zeven kunnen bedienen. "Het is natuurlijk geen verplichting om zeven op zeven open te zijn, maar het is wel een mogelijkheid. Eentje die misschien ook nieuwe jobs kan creëren. Een Apple Store, die een echte trekpleister is, kan nu elke dag open zijn, terwijl ze voordien verplicht één dag per week moesten sluiten", aldus Dufourny.

De Guldenvlieslaan trekt ook nog door tot op het grondgebied van Sint-Gillis en ook die gemeente heeft de aanvraag ingediend om erkend te worden als toeristische zone, aldus Dufourny.

bron: Belga