Zon met af en toe wat wolken

Zon met af en toe wat wolken

Vandaag krijgen we brede opklaringen met kans op plaatselijk meer wolkenvelden. De maxima schommelen tussen -1 graad op de Hoge Venen en tot 3 graden in Vlaanderen. De wind is zwak tot matig uit oostelijke en later veranderlijke richtingen, zo meldt het KMI. Vanavond en vannacht komen er vooral ten zuiden van Samber en Maas meer wolken opzetten. De minima liggen tussen +1 graad aan de kust en -3 in de Ardennen. De wind wordt matig en draait naar het zuiden- tot het zuidwesten.

Morgen begint met lage bewolking en mogelijk, vooral in Hoog-België, aanvriezende mist. Elders zijn er meer opklaringen en eventueel wat hoge wolkensluiers. In de namiddag komen er vanaf het westen wolken aanzetten, gevolgd door wat regen. In de avond situeert de neerslagzone zich boven het gebied ten zuiden van Samber en Maas, en is tegen dan wat afgezwakt. Mogelijk kan er daar boven het reliëf wat smeltende sneeuw vallen. Maxima van 1 graad in de Hoge Venen, 5 graden in het centrum en tot 8 graden aan de zee.

Donderdag trekt een neerslagzone over ons land en wordt het bewolkt. In de hoge Ardennen is er kans op winterse neerslag. De maxima liggen tussen 4 en 10 graden. Vrijdag wordt het droog, maar wisselend tot vaak zwaarbewolkt.

bron: Belga