Zon blijft ook na het weekend nog op post

Zon blijft ook na het weekend nog op post

Vrijdagnamiddag wordt het zonnig en warm, met temperaturen tussen 24 en 30 graden in het binnenland. Vooral in Hoog-België kunnen enkele onschuldige stapelwolken verschijnen, elders blijft het nagenoeg helder. Aan zee waait de wind matig tot vrij krachtig uit noordnoordoost en klimt het kwik niet veel hoger dan 20 of 21 graden. Vanaf de Noordzee kan wat lage bewolking komen opzetten, meldt het KMI. Vrijdagavond en -nacht krijgen we licht bewolkt tot helder weer; enkel aan de kust verwachten we tijdelijk meer bewolking. De minima liggen tussen 12 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden elders.

Zaterdag wordt het opnieuw zonnig, met hier en daar wat onschuldige stapelwolken. Het wordt erg warm, met temperaturen tot 24 of 25 graden aan de kust en in de Ardennen en tot 31 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit oost tot noordoost. De overwegend matige wind aan zee krimpt in de namiddag naar noord tot noordoost. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt het licht bewolkt of helder en droog. Het blijft relatief warm, met minima tussen 13 en 19 graden, bij een matige noordoostenwind, die geleidelijk ruimt naar het oosten.

Ook zondag krijgen we volop zon, bij temperaturen tussen 23 graden aan de kust en rond 27 of 28 graden in het centrum van het land. De wind waait dan matig uit het oosten. Maandag en dinsdag blijft het volop zomeren, met droog en overwegend zonnig weer. Vooral langs de Franse grens kan wat stapelbewolking gevormd worden. Het blijft warm, met maxima tussen 23 en 28 graden, bij een meestal matige oostenwind.

Woensdag en donderdag verwachten we veeleer zwoel en onweerachtig weer. Woensdag blijft het op de meeste plaatsen nog droog en is de kans op onweer het grootst in het zuidoosten van het land. Donderdag stijgt ook in de rest van het land het risico op een intense bui. De maxima liggen tussen 25 en 30 graden bij een zwakke tot matige wind uit veranderlijke richtingen. Hoewel de onzekerheid relatief groot is, lijken we vrijdag opnieuw droog en zonnig weer te zullen krijgen. De maxima schommelen rond 27 graden in het centrum van het land.

bron: Belga