Zomerweer nog niet in zicht

Vanmiddag is het meestal zwaarbewolkt en later ontstaan vooral over het noordoosten van het land enkele regen- en onweersbuien. Over het westen blijft de neerslag meestal beperkt tot lokaal wat lichte regen of motregen. Er waait een matige, aan zee een krachtige guur aanvoelende noordenwind. Maxima van 13 graden aan de kust, ongeveer 19 graden op de meeste andere plaatsen maar in Limburg, waar de zon soms even kan doorbreken, is 23 graden mogelijk. Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht komen enkele regen- en onweersbuien voor waarbij voornamelijk over het oosten in korte tijd veel neerslag kan vallen. In het westen blijft de neerslag beperkt tot wat motregen of lichte regen. Later kan landinwaarts plaatselijk mist ontstaan. Er staat een zwakke tot matige, aan zee af en toe een vrij krachtige noordenwind. De minima gaan van 11 tot 14 graden. Morgen begint de dag met nevel of lokale mist. Nadien kan de zon in het midden en oosten enkele doorbraken forceren maar in de namiddag ontstaan vooral over de oostelijke landshelft enkele regen- of onweersbuien. In het westen van het land blijft het somber en soms valt er wat motregen. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten. Aan zee staat een matige noordenwind. De maxima schommelen van 13 graden aan de kust tot 15 à 20 graden in de andere regio's.

Van zaterdag tot midden volgende week is het onstabiel zomerweer met af en toe zon maar vrijwel iedere dag kans op enkele regen- of onweersbuien, voornamelijk in het binnenland.

De middagtemperatuur schommelt zaterdag rond 20 graden. Nadien wordt het zowat 23 graden (aan zee en in de Ardennen is het koeler).

bron: Belga