Zomervakantie eindigt in schoonheid

Terwijl zondag en maandag nog buien mogelijk zijn, wordt het vanaf dinsdag rustig en zonnig zomerweer met aangename temperaturen, voorspelt het KMI. Tijdens het komend weekend opnieuw meer kans op buiten. Zondagnamiddag wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af, met vooral in het binnenland kans op enkele buien. Later wordt het droger en zonniger vanaf de kust, met maxima van 23 graden in het westen tot 28 graden in het oosten.

Zondagnacht wordt het eerst droog met opklaringen. Later neemt de bewolking toe vanaf de kust en kunnen er in het westen enkele buien vallen. De minima komen uit op 12 tot 17 graden.

Maandag wordt fris en wisselvallig met enkele buien die zich geleidelijk verplaatsen van west naar oost. In de namiddag wordt het droger vanaf het westen. Het is gevoelig frisser met maxima tussen 18 en 23 graden.

Van dinsdag tot vrijdag krijgen we rustig en zonnig zomerweer met hooguit enkele wolkenvelden in de namiddag. Maxima in stijgende lijn van 24 graden op dinsdag naar 28 graden op vrijdag.

Het volgende weekend verwacht het KMI meer bewolking en neemt de kans op buien gevoelig toe. Zaterdag liggen de maxima in de buurt van 26 graden.

bron: Belga