Zomerschoenen op maat van elke bestemming

Binnenkort begint de grote vakantie-uittocht. Hoog tijd dus om al eens te denken aan je zomeroutfit. Naast je zwempak en enkele jurkjes mogen ook de juiste schoenen niet ontbreken. Dat betekent niet dat je je valies helemaal moet volstoppen. Kies liever twee of drie paar in functie van je bestemming. Deze zomer reizen we licht!
door
Mare
Leestijd 1 min.

Cruise en oceaan

Je hebt helemaal geen zandstrand nodig om te genieten van een zonnige vakantie. Een cocktail met zicht op de oceaan werkt even goed. Speciaal voor wie deze zomer op een cruise vertrekt of zijn koffers neerzet in Deauville, keren enkele merken terug naar de roots, met hun versies van twee iconische retromodellen: de espadrille en de slipper.

Het merk Chatelles, gespecialiseerd in high-end slippers, biedt deze zomer verschillende versies aan van zijn paradepaardje, waaronder het model ‘Malo' met een robijnrode marinestof, een leren binnenzool en een waterdichte buitenzool (190 euro).

Beach wear-specialist Seafolly pakt op zijn beurt uit met modieuze espadrilles, zoals dit ‘Layla Sling' gestreepte model met riempjes met studs (58 euro). Sommige schoenen, zoals sneakers of stiletto's, zijn natuurlijk altijd welkom in je valies. Ideaal voor lange wandelingen of chique party's. Ze zijn met andere woorden een onmisbaar, fundamenteel onderdeel van de garderobe van elke zichzelf respecterende fashionista, en dat het hele jaar door.

Barcelona, Porto, Athene

De Catalaanse hoofdstad is deze zomer weer een van de populairste bestemmingen. Fashion addicts die volop willen genieten van het strand in een grote stad, kiezen voor (nep)lederen sandalen en open zomersandalen. Chic en casual. Alle kleuren en prints zijn welkom, maar ook lamé of chique details zoals studs, glitter en andere versieringen.

Heel wat merken hebben dit soort schoenen in hun zomercollectie. Zoals Hush Puppies met zijn ‘Montara Gili' in verschillende kleuren, waaronder Royal Blue, een van dé tinten van de zomer 2016 (85 euro).

Ook Kickers doet mee met zijn collectie ‘Newstyle' open zomersandalen in leer en met gevlochten mozaïekeffect (69 euro).

Het merk Méduse stelt dan weer een nieuw model voor van zijn iconische sandaal in gegoten pvc. De ‘Bora' heeft een lederen zool en doorschijnende, gekleurde of matte bandjes (54 euro).

Brazilië en zijn iconische slippers

De witte zandstranden van Brazilië ademen feest en ontspanning uit. Er gaat niks boven eenvoudige teenslippers dragen, dag en nacht. Die zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met het land van capoeira en samba.Het bewijs zijn de talloze Braziliaanse merken die zich hebben gespecialiseerd in de iconische sandaal.

Havaianas en Ipanema zijn wereldwijd bekend. Die eerste lanceert meerdere collecties voor deze zomer, waaronder de nieuwe ‘You Metallic' met een dunne zool en twee metallic-lederen bandjes (30 euro). De tweede stelt zijn ‘Charm III Sandal' voor in verschillende kleuren, met een versierd, modieus bandje (27,50 euro).

Door Pierre Jacobs