Zomer is gestart, maar tot het weekend blijft het pijpenstelen regenen

Vandaag is het overwegend zwaarbewolkt met een paar lokale regenbuien. Voornamelijk over de westelijke helft van het land kan de zon af en toe doorbreken. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Maxima: 16 tot 21 graden. Vanavond en komende nacht is er veel bewolking waaruit plaatselijk wat motregen valt. Minima: 12 tot 16 graden. Morgenvroeg is het eerst bewolkt. Later komt er ook ruimte voor de zon. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest. Maxima: 22 graden vlak aan zee en 24 tot 27 graden verder landinwaarts.'s Avonds en in de nacht naar donderdag kunnen vooral over het westen van het land enkele onweders tot ontwikkeling komen.

Donderdag wordt een broeierige, maar onstabiele zomerdag met temperaturen die schommelen van 23 graden dicht bij zee tot rond 30 graden in het oosten van het land. Voorts ontstaan enkele stevige regen- en onweersbuien, mogelijk met hagel, windstoten en lokaal veel neerslag in korte tijd.

Vrijdag is het wisselvallig met soms regen of buien en kans op onweer. Later in de namiddag verschijnen er ook opklaringen, het eerst over het westen. Het wordt zo'n 23 graden.

Zaterdag komt de zon vaker aan bod en de kans op een bui neemt af. Zondag en begin volgende week blijft het meestal droog met zonnige perioden bij zowat 21 graden.

bron: Belga