Zoekactie naar Frederik Vanclooster stopgezet

Zoekactie naar Frederik Vanclooster stopgezet

In Vilvoorde is deze namiddag de zoekactie naar Frederik Vanclooster stopgezet. Dat meldt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen van de federale politie. Pas dinsdag zou er opnieuw gezocht worden naar de 21-jarige jongeman die in de nacht van 31 op 1 januari verdween. "Als we morgen opnieuw komen zoeken, gaan we exact hetzelfde zien in het kanaal als vandaag", zegt Alain Remue. "Dat heeft weinig zin." De 21-jarige Vanclooster werd voor het laatst gezien op woensdagochtend 1 januari rond 3 uur, aan de Steenkaai in Vilvoorde. De 1,94 meter grote en normaal gebouwde jongeman heeft bruin haar, droeg een bril met ronde glazen, een bruine fluwelen broek, een blauw geruit hemd, een grijze trui en een donkerblauwe winterjas.

Woensdagnamiddag en -avond hadden tientallen vrijwilligers al een spontane zoekactie gehouden en donderdagvoormiddag doorzochten enkele honderden vrijwilligers onder leiding van de Cel Vermiste Personen opnieuw de omgeving. Ook op het kanaal Brussel-Schelde werd naar de verdwenen jongeman gezocht. Die speurtocht leverde geen resultaat op maar deze voormiddag werd er vanaf ongeveer 10.30 uur opnieuw met twee sonarboten en een duikploeg gezocht op het kanaal.

Dat leverde één plaats op die van naderbij werd gecontroleerd maar uiteindelijk bleek het om een stuk verwrongen metaal van een autowrak te gaan. Rond 15.30 uur werd de zoekactie stopgezet.

"De bodem van het kanaal ligt bezaaid met rommel, wat het zoeken bemoeilijkt", zegt Alain Remue. "Als we morgen opnieuw komen zoeken, gaan we exact hetzelfde zien. We komen nu dinsdag terug en hopen dan een ander zicht te hebben. Intussen vragen we wel aan iedereen die langs het kanaal loopt en iets opmerkt, om de politie en de hulpdiensten te verwittigen."

Wie Frederik Vanclooster nog gezien heeft of weet waar hij verblijft, kan met de speurders contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800/30300, via opsporingen@police.belgium.eu, of via Child Focus op het nummer 116.000.

bron: Belga