Zo zou de binnenkant van de Hyperloop er kunnen uitzien

Elon Musk, de charismatische ondernemer achter onder andere Tesla, organiseert momenteel een competitie voor het ontwerp van de Hyperloop, de revolutie op vlak van het transport van mensen. Een filmpje laat je één van de mogelijke ontwerpen ontdekken.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De designwedstrijd voor de Hyperloop nadert zijn laatste ronde en twee bedrijven zijn nog in de running. Een daarvan is Hyperloop Transportation Technologies. Zij hebben een eigen versie van de hyperpod uitgetekend.

Het Amerikaanse bedrijf gooide enkele 3D-tekeningen online en het resultaat is op zijn minst interessant te noemen. Het voertuig is cilindervormig en heeft een strak, minimalistisch ontwerp. Het interieur lijkt luxueus, maar laat niet veel ruimte over voor lange benen.

De ramen staan hoger dan in een normale trein, omdat de passagiers anders enkel de muren van de tunnel zouden zien. Ze zijn ook interactief, waardoor reizigers ze kunnen aanpassen aan hun eigen voorkeur en het raam kunnen gebruiken als scherm om informatie op af te lezen.

Het bedrijf plant om later dit jaar met de bouw van een prototype te beginnen.

Foto Youtube